Με μία αναβάθμιση επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα με τις μπαταρίες των iPhone "6s" η Apple

Με μία αναβάθμιση επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα με τις μπαταρίες των iPhone "6s" η Apple Facebook Twitter
Ο τεχνολογικός κολοσσός τόνισε ότι η βλάβη σχετίζεται με κάποια τμήμα της μπαταρίας που ενδεχομένως να εκτέθηκαν περισσότερο απ' όσο έπρεπε στον αέρα.
1

Λύσεις στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις μπαταρίες των πιο πρόσφατων μοντέλων της iPhone επιχειρεί να δώσει η Apple, ύστερα κι από τις γενικευμένες διαμαρτυρίες που εμφανίστηκαν στην Κίνα, κι απ' ό,τι αναφέρεται σε τεχνολογικά sites όχι μόνο. Πέρα από το πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταριών που έχει ξεκινήσει η εταιρεία ήδη από τα τέλη του Νοέμβρη (και ύστερα από καταγγελίες για συσκευές που έσβηναν αιφνίδια ακόμη κι όταν η μπαταρία βρισκόταν στο 30%), έχει ήδη αναγγελθεί ένα software update, ως επιπρόσθετο μέτρο της Apple στο πρόβλημα που εμφάνισαν τα "6s".

Όπως αναφέρεται σε post της εταιρείας σε κινεζικό τεχνολογικό site «θα συμπεριληφθεί επιπλέον διαγνωστική δυνατότητα, η οποία θα είναι διαθέσιμη προς τους χρήστες την επόμενη εβδομάδα και θα αφορά σε ένα iOS software update». Στο ίδιο post διευκρινίζεται η πρόθεση της εταιρείας να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, οι οποίες θα της επιτρέψουν να βελτιώσουν τους αλγόριθμους που χρησιμοποιεί και αναφορικά με τη διαχείριση της αποτελεσματικότητας των μπαταριών της.

Και πάλι, ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι με το συγκεκριμένο update δεν διορθώνεται το πρόβλημα. Περισσότερο περί εργαλείου της Apple που συλλέγει δεδομένα για το ζήτημα που προέκυψε πρόκειται και προκειμένου στο εγγύς διάστημα να προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις, πάλι βέβαια μέσω software update. Το ότι η εταιρεία δεν μπορεί ακόμη να γνωρίζει πόσος χρόνος θα της χρειαστεί για να επιλύσει ουσιαστικά το πρόβλημα με τις μπαταρίες και ότι προχώρησε στην έκδοση ενός "diagnostic tool" που θα αποτελεί τμήμα του επικείμενου update του iOS 10.2 έχει προκαλέσει νέα παράπονα από χρήστες του συγκεκριμένου μοντέλου.  

Όσο για την πιο "up to date" εξήγηση που επέλεξε να δώσει η Apple σε ό,τι αφορά το γενικευμένο πρόβλημα με τις μπαταρίες της; Αυτήν κι αν προκάλεσε αντιδράσεις σε sites του εξωτερικού, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός τόνισε ότι η βλάβη σχετίζεται με κάποια τμήμα της μπαταρίας που ενδεχομένως να εκτέθηκαν περισσότερο απ' όσο έπρεπε στον αέρα, με αποτέλεσμα τις δυσλειτουργίες που εμφανίζουν σήμερα τα συγκεκριμένα τηλέφωνα. 

Με στοιχεία από το ubergizmo.com

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM