Απεργία την Πρωτομαγιά

Oddworld: New 'n' Tasty!: H επιστροφή ενός κλασικού τίτλου

Oddworld: New 'n' Tasty!: H επιστροφή ενός κλασικού τίτλου Facebook Twitter
Το Oddworld: New 'n' Tasty! είναι ένα υπέροχο παιχνίδι, ένα remake που θυμίζει τα πρώτα βήματα της παιχνιδοβιομηχανίας σε άγνωστα μονοπάτια, πριν ακόμα υπάρξει ο μεγάλος ανταγωνισμός της πλατφόρμας ή ο γεμάτος εκπλήξεις ορίζοντας του σύγχρονου gameplay.
0

Πίσω στα τέλη των 90s υπήρξαν τρία παιχνίδια που κυριολεκτικά μου διέλυσαν τον εγκέφαλο: το αξέχαστο Riven, η φανταστική συνέχεια του θρυλικού Myst, το Metal Gear Solid που άνοιξε νέους δρόμους στο gameplay των «ανοιχτών κόσμων» και το Oddworld: Abe's Oddysee, το οποίο, αν και παραδοσιακά θα το λέγαμε παιχνίδι πλατφόρμας, ήταν και το πιο διεστραμμένα δύσκολο. Αυτό, λοιπόν το τελευταίο, παρά τη συχνά αφόρητη δυσκολία των γρίφων του, σε έκανε πραγματικά να πεισμώσεις τόσο πολύ, που ένιωθες ότι θα ήταν άδικο να τα παρατήσεις, εάν δεν είχες καταφέρει να σώσεις πρώτα τον κεντρικό ήρωα της ιστορίας.

To πρώτο μέρος της σειράς παιχνιδιών με ήρωα τον Abe κυκλοφόρησε το 1997. Αυτή η παρανοϊκή οδύσσεια ήταν ένα δισδιάστατο παιχνίδι πλατφόρμας, τόσο όμορφα (αλλά ψυχεδελικά σχεδιασμένο), στο οποίο οι παίκτες είχαν τον έλεγχο του Abe, o οποιος έπρεπε να ταξιδεύει μπρος πίσω σε ξεχωριστές οθόνες, να λύνει παζλ, να μουρμουρίζει υπνωτιστικές mantras, να τρέχει να προλάβει μην τον φάνε και να μάθει να πετάει τις χειροβομδίδες πριν σκάσουν στα χέρια του. Ο Abe ήταν ένα σκλάβος της φυλής Mudokon, ο οποίος μια μέρα το έσκασε από το έργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος RuptureFarms, που πιθανόν μια μέρα να τον έκανε τροφή για τους εχθρούς του.

Oddworld: New 'n' Tasty!: H επιστροφή ενός κλασικού τίτλου Facebook Twitter
Μια παρανοϊκή οδύσσεια, ένα δισδιάστατο παιχνίδι πλατφόρμας, τόσο όμορφα σχεδιασμένο, στο οποίο οι παίκτες είχαν τον έλεγχο του Abe, που έπρεπε ασταμάτητα να ταξιδεύει μπρος πίσω στον μαγικό, αλλά απειλητικό Oddworld.

Παρά την περίεργη εμφάνισή του και το ραμμένο στόμα του, ήταν μια από τις πιο συμπαθείς φιγούρες των παιχνιδιών εκείνης της εποχής. Ακόμη κι αν ποτέ δεν κέρδισε την φήμη και την επιτυχία της Lara Croft ή του Crash Bandicoot, κατάφερε να χτίσει ένα στρατό φανατικών οπαδών που επέτρεψε να σχεδιαστούν τρεις ακόμη συνέχειες της ιστορίας του Oddworld, αν και στις τελευταίες δύο οι ήρωες είχαν αλλάξει κι ο Abe είχε χαθεί.

Το 2014 εμφανίστηκε ένα άριστο remake του αρχικού τίτλου που έκανε το ντεμπούτο του στο PlayStation 4. O τίτλος του ήταν Oddworld: New 'n' Tasty!. H ιστορία δεν άλλαζε καθόλου, απλά το τρέξιμο, τα παζλ, οι mantras και η αγωνία του παιχνιδιού είχαν σχεδιαστεί από την αρχή σε ένα 2.5D περιβάλλον, δηλαδή σχεδόν τρισδιάστατο. Όσοι έχουν παίξει τέτοιου είδους παιχνίδια γνωρίζουν ότι τόσο ο χειρισμός όσο και η μηχανική τους είναι σημαντικά στοιχεία, αλλά λίγο ιδιαίτερα στην εκμάθησή τους.

Oddworld: New 'n' Tasty!: H επιστροφή ενός κλασικού τίτλου Facebook Twitter
To remake της αρχικής ιστορίας του Abe που χάνεται στον λαβύρινθο του Oddworld παίζει πλέον και σε φορητές συσκευές iOS και Android.

Πριν λίγες μέρες ενώ χάζευα στο AppStore η φιγούρα του Abe πετάχτηκε μπροστά μου. To remake της αρχικής ιστορίας παίζει πλέον και στο iOS. Αν και οι προγραμματιστές δεν έχουν πάρει κανένα μεγάλο ρίσκο για να αλλάξουν αυτή την πρώτη περιπέτεια του Abe, φαίνεται ότι έχουν εργαστεί με σοφία και σύνεση για να διατηρήσουν όλη τη διασκεδαστικά «άρρωστη» γοητεία του παιχνιδιού. Και εννοείται, ότι ο χειρισμός του σε μια επίπεδη, χωρίς πλήκτρα οθόνη μπορεί να γεννά αμφιβολίες για την εξέλιξη σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι, αλλά τα ψηφιακά κουμπιά (επί της οθόνης) κάνουν μια απίστευτη δουλειά στη νέα iOS εκδοχή του.

Το Oddworld: New 'n' Tasty! είναι ένα υπέροχο παιχνίδι, ένα remake που θυμίζει τα πρώτα βήματα της παιχνιδοβιομηχανίας σε άγνωστα μονοπάτια, πριν ακόμα υπάρξει ο μεγάλος ανταγωνισμός της πλατφόρμας ή ο γεμάτος εκπλήξεις ορίζοντας του σύγχρονου gameplay. Ο Abe είναι ο ήρωας ενός κλασικού τίτλου, και το γεγονός ότι τώρα μπορείς να τον έχεις πάντα μαζί σου για να σου κρατάει συντροφιά, έστω με δύσκολα παζλ, σε ώρες που ο εγκέφαλος χρειάζεται λίγο διεστραμμένη διασκέδαση ή αδρεναλίνη για να «σωθεί» από τη ρουτίνα, είναι η πιο ευχάριστη είδηση που είδαμε τις τελευταίες μέρες στο ηλεκτρονικό μαγαζάκι της Apple.

 

Το Oddworld: New 'n' Tasty! για φορητές συσκευές μπορείτε να το βρείτε εδώ iTunes App Store και εδώ Google Play.

Τech & Science
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM