Τα 12 πιο αξιομνημόνευτα Tweets ανήμερα των γενεθλίων του κοινωνικού δικτύου

0

Τα 12 πιο αξιομνημόνευτα Tweets ανήμερα των γενεθλίων του κοινωνικού δικτύου Facebook Twitter

 

Το Twitter έγινε 10 χρονών και από τότε που μπήκε στη ζωή μας, καθημερινά κάτι γράφεται, με τα «κορδόνια» των απαντήσεων κάτω από κάθε «τιτίβισμα» να γράφουν τη δική τους ιστορία. Υπάρχουν, όμως και 10  tweets που τα λες και τα πιο αξιομνημόνευτα από τη δεκαετία του κοινωνικού δικτύου στη ζωή μας.

Ας πούμε, το πρώτο «τιτίβισμα» με το οποίο άρχισαν όλα. Και φυσικά ανήκε στο συνιδρυτή του κοινωνικού δικτύου Jack Dorsey, που το πρώτο τιτίβισμα του ήταν για να μας ενημερώσει ότι... σετάρει τον λογαριασμό του.

Αυτό με το οποίο άρχισαν όλα  

 

Το πρώτο hashtag  

Ή το πρώτο hashtag, που ανέδειξε και τη δύναμη του Μέσου και τα όσα θα ακολουθούσαν σ’ αυτό που σήμερα ξέρουμε – και εμπιστευόμαστε – ως “hot topics”. Με σιγουριά πλέον, μπορούμε να πούμε ότι το πρώτο hashtag μπήκε το 2007.

 

 

To θαύμα του ποταμού Hudson 

Και ποιός να το φανταζόταν πώς θα ξεκινούσε όλη αυτή η τρέλα με τις viral – εδώ και τώρα – φωτογραφίες, που ξεκίνησαν από αυτόν εδώ τον τύπο, όταν πρώτος φωτογράφισε το πραγματικό θαύμα που απέτρεψε την τραγωδία με τη αίσια προσγείωση αεροπλάνου στον ποταμό Hudson. 

 

 

H παράξενη, σκοτεινή ποίηση της Martha Stewart

Ή πώς αλλιώς θα μαθαίναμε ότι η Martha Stewart κατά βάθος είναι μία σκοτεινή ποιήτρια, μία αιματοβαμμένη πριγκίπισσα της φάρμας; 

 

 

To πρώτο tweet από το διάστημα  

Ή μήπως θα είχαμε αλλιώς την ευκαιρία να «λάβουμε» το πρώτο διαστημικό τιτίβισμα από τον αστροναύτη TJ Creamer, που ήταν και ο πρώτος που χρησιμοποίησε το Μέσο πολύ πολύ μακριά από τη γη; 

Ανταποκριτής στην επιδρομή εναντίον του Λάντεν 

Φυσικά, υπήρξαν και οι περιπτώσεις πολιτών που – άθελα τους – έγιναν δημοσιογράφοι, μεταδίδοντας μάλιστα… πολεμικό ρεπορτάζ. Όπως η περίπτωση ενός πληροφορικάριου, ο οποίος θέλοντας να ενημερώσει για την ασυνήθιστη κίνηση ελικοπτέρων πάνω από το κεφάλι – και την περιοχή του – πρακτικά τουίταρε την επιδρομή εναντίον του Οσάμα Μπιν Λάντεν. 

 

 

 Το προεδρικό Tweet - το γνωστό, με την αγκαλιά

 Εννοείται, δεν ξεχνιέται το αγαπησιάρικο tweet του Ομπάμα για την ανανέωση της θητείας του

 

Όταν το Oreo ήταν ο μεγάλος νικητής του Super Bowl 

Κι όταν επικράτησε πανικός από το μπλακ άουτ στο Super Bowl ποιός περίμενε ότι το μπισκοτάκι “Oreo”  ήταν πανέτοιμο για την περίσταση με ένα «τιτίβισμα» που θα άφηνε εποχή; 

 

H επική ομαδική selfie της DeGeneres

Η θρυλική selfie της Ellen DeGeneres στα Όσκαρ, όπου ευχόταν το χέρι του Μπράντλει Κούπερ να ήταν λίγο πιο μακρύ, για ευνόητους λόγους... 

 

H υπερ-τέλεια απάντηση της Rowling σε εχθρό της Williams

Αξέχαστη και η επική «τάπα» της δημιουργού του Χάρι Πότερ, J.J. Rowling σε κάποια που μίλησε απαξιωτικά για τον σωματότυπο της Serena Williams. Όπως χαρακτηριστικά έγραψε, χαρακτηρίζοντας ανόητο αυτόν που μίλησε έτσι για την τενίστρια, «ναι, ναι, η Serena είναι ίδια ο άντρας μου με φουστάνι. Είσαι ανόητος». 

 

 

Οι εξυπνάδες του Κάνιε κι ο σκύλος - ουράνιο τόξο 

Για τον Κάνιε Γουέστ και τα όσα λέει και γράφει, τόσο στα κοινωνικά δίκτυα, όσο και στην πραγματική ζωή, λίγα μπορούν να ειπωθούν. Τα τουιτάρει καλύτερα ο ίδιος, καλή ώρα: 
Αλλά ας είναι καλά, tweets σαν κι αυτό που αναρωτιούνται το τι καλό έχουμε κάνει ως είδος, για να αξίζουμε την αγάπη των σκύλων μας, που ενίοτε γαβγίζουν... ουράνια τόξα!
TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ