Στέλνεις ένα βιντεομήνυμα στον μελλοντικό σου εαυτό. Και περιμένεις...

Στέλνεις ένα βιντεομήνυμα στον μελλοντικό σου εαυτό. Και περιμένεις... Facebook Twitter
1

«Έχω δημιουργήσει μια "μηχανή του χρόνου" με την οποία οποιοσδήποτε θέλει, μπορεί (δωρεάν) μέσω της ιστοσελίδας backtothefuture.me να βιντεοσκοπήσει ένα μονόλεπτο βίντεο και να το στείλει 20 χρόνια στο μέλλον ή σε άλλη μελλοντική ημερομηνία, στον εαυτό του ή σε κάποιο φίλο του ή συγγενή του», μου λέει ο Παναγιώτης Θεοδώρου απ' την Λευκωσία. 

 

[Η ιδέα του Παναγιώτη μού φάνηκε τέλεια. Θυμήθηκα πριν πολλά χρόνια, γύρω στο 2007, είχα δει μια παρόμοια υπηρεσία, λιγότερο εξελιγμένη, με την οποία είχες την ευκαιρία να στείλεις ένα email στον μελλοντικό σου εαυτό. Το είχα κάνει. Ήταν μια περίοδος πολύ δύσκολη: εγώ ήμουν γεμάτος ψυχοσωματικά και φοβίες θανάτου και καρκίνου, η δε μαμά μου είχε μόλις διαγνωστεί με ανίατο καρκίνο. Η αρρωστοφοβία μου είχε χτυπήσει κόκκινο και δεν ήμουν σίγουρος αν θα ήμουν ζωντανός σε ένα χρόνο από τότε, πόσω μάλλον σε καμιά δεκαριά. 

Παρ' όλα αυτά είχα στείλει μεταχρονολογημένο ημέιλ στον εαυτό μου -δέκα ή δεκαπέντε χρόνια στο μέλλον-, και, δεν ξέρω ακριβώς πότε, όταν θα το έχω ξεχάσει πιθανώς, θα μου έρθει, γεμάτο λόγια και συμβουλές απ' τον 29χρονο εαυτό μου. Θα εκπλαγώ; Θα συγκινηθώ; Θα ψυχοπλακωθώ; Θα νιώσω νικητής που επέζησε και διέψευσε τις τότε φοβίες μου; Θα δείξει.]

Zήτησα απ' τον Παναγιώτη να μου πει περισσότερα για το Back to The Future του. 

«Μέσω της σελίδας μου αυτής» λέει, «έχουν ήδη σταλεί περισσότερα από 500 βιντεομηνύματα. Επίσης μην ξεχνάμε πως στο ομότιτλο έργο, οι πρωταγωνιστές ταξιδεύουν στο μέλλον στην ημερομηνία 21/10/2015, στην οποία επιτέλους φτάσαμε κι εμείς. 

Στέλνεις ένα βιντεομήνυμα στον μελλοντικό σου εαυτό. Και περιμένεις... Facebook Twitter
Εικόνα απ' τη σκηνή της ταινίας Back To The Future

Kι η έμπνευση;

«Βασικά η έμπνευση μου ήρθε πριν κάποιους μήνες, λίγο μετά τη γέννηση του γιου μου. Σκέφτηκα πως θα ήθελα, αν υπήρχε τρόπος, να του στείλω ένα μήνυμα στο μέλλον, και να μοιραστώ μαζί του κάποια όνειρα, ανησυχίες και προσδοκίες μου, σε σχέση με αυτόν, σε περίπτωση που δεν φτάσει να με γνωρίσει.


Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, ανακάλυψα πως δεν υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό εκτός από μια ιστοσελίδα με την οποία μπορείς να στείλεις στο μέλλον μόνο γραπτό μήνυμα.
Οπότε, μιας και ασχολούμαι γενικά με την καινοτομία και τις εφαρμογές αποφάσισα να το δημιουργήσω.


Όταν το δημιούργησα, έστειλα δύο μηνύματα στο γιο μου, με παραλήπτες όμως τον αδερφό μου και την γυναίκα μου -ο γιος μου είναι πολύ μικρός για να έχει emai :).

Το παρουσίασα σε ένα διαγωνισμό καινοτομίας στον οποίο δεν πήρα κάποια διάκριση βρήκα όμως μία ομάδα προγραμματιστών με την οποία θα το μετατρέψουμε σε εφαρμογή για τα κινητά! Ελπίζω πως σύντομα θα είναι έτοιμη.

Τώρα, για το τί είδους μηνύματα αποστέλνονται μέσω της ιστοσελίδας μου, δεν μπορώ να ξέρω μιας και το βίντεο κωδικοποιείται αυτόματα την ώρα που δημιουργείται, και αποκωδικοποιείται και αποστέλνεται κατά την ημέρα την οποία είναι προγραμματισμένο για να σταλεί.»

Στέλνεις ένα βιντεομήνυμα στον μελλοντικό σου εαυτό. Και περιμένεις... Facebook Twitter

*Επιπρόσθετες πληροφορίες στο backtothefuture.me και στην καμπάνια crowdfunding του. 

TV & Media
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mικροπράγματα / Παράξενη Χρονομηχανή: Η ζωή μας πριν από δέκα χρόνια.

Πριν δέκα χρόνια, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, έγινε κάτι που, παρ' ό,τι σημαντικότατο, παρουσιάστηκε ως Το Χειρότερο Πράγμα Όλων Των Εποχών. Η κλισέ φράση "όλοι θα θυμούνται πού ήταν σήμερα και τι έκαναν" (μαζί φυσικά με τα εικονοκλαστικά νέα της τραγωδίας) μας έκανε να το θυμόμαστε και μάλιστα πολύ καλά. Σα να ήταν χτες. Κι όμως ήταν πριν από δέκα χρόνια και η ανάμνηση της 11ης Σεπτεμβρίου είναι μια άγκυρα στο παρελθόν: οι συγκρίσεις στη ζωή μας είναι αναπόφευκτες - χάρη σ' αυτή την ανάμνηση μπορούμε να τηλεμεταφερθούμε για λίγο, σαν ονειρικό φλάσμπακ ταινίας, στον εαυτό μας, στα σκηνικά της ζωής μας και στα συναισθήματά μας. Πριν από δέκα χρόνια.
ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια