Πολλές φορές που έβγαινα για ποτό παρατηρούσα πόσος κόσμος είναι κολλημένος στο κινητό του. Aντί να μιλάμε μεταξύ μας, ανταλλάσσουμε μηνύματα στο Viber ή στο Facebook, «φεύγοντας» νοητά από το σημείο όπου βρισκόμαστε. Και κάπου εκεί αναρωτήθηκα... γιατί να είναι όλοι αλλού;
Πολλές φορές που έβγαινα για ποτό παρατηρούσα πόσος κόσμος είναι κολλημένος στο κινητό του. Aντί να μιλάμε μεταξύ μας, ανταλλάσσουμε μηνύματα στο Viber ή στο Facebook, «φεύγοντας» νοητά από το σημείο όπου βρισκόμαστε. Και κάπου εκεί αναρωτήθηκα... γιατί να είναι όλοι αλλού;

 

— Πώς δουλεύει πρακτικά το Check Around;

Το Check Around εντοπίζει τα άτομα που είναι γύρω σου κάθε στιγμή – πολύ κοντά σου όμως! Έτσι, σου δίνει τη δυνατότητα να μιλήσεις μαζί τους μέσω chat. Ο χρήστης μπορεί να απαντήσει σε όποιον του μιλήσει, να τον απορρίψει ή να μιλήσει εκείνος πρώτος σε όποιον του κάνει «κλικ». Λογαριασμό Check Around μπορείς να ανοίξεις με το e-mail σου ή να συνδεθείς άμεσα και εύκολα μέσω Facebook. Εννοείται ότι στη δεύτερη περίπτωση τίποτα δεν κοινοποιείται στον λογαριασμό σου και ότι όταν μιλήσεις με κάποιον, δεν θα του αποκαλύψει αν έχετε κοινούς φίλους στο Facebook. Όποιοι θέλουν μπορούν να συνεχίσουν μέσω της εφαρμογής, ακόμη και όταν θα έχει γυρίσει καθένας σπίτι του. Στην πράξη, δηλαδή, γίνεσαι μια παρέα με άτομα που βρίσκονται στην ίδια πλατεία, στο ίδιο café, στο ίδιο σινεμά, στο γυμναστήριο, στη σχολή, στο λεωφορείο ή στον δρόμο μ' εσένα.


— Πώς προέκυψε η ιδέα;

Η ιδέα δημιουργήθηκε στην Αθήνα. Πολλές φορές που έβγαινα για ποτό παρατηρούσα πόσος κόσμος είναι κολλημένος στο κινητό του. Αν κρίνω από μένα, την παρέα μου και τους γύρω μου, πολύ συχνά, αντί να μιλάμε μεταξύ μας, ανταλλάσσουμε μηνύματα στο Viber ή στο Facebook, «φεύγοντας» νοητά από το σημείο όπου βρισκόμαστε. Και κάπου εκεί αναρωτήθηκα... γιατί να είναι όλοι αλλού; Άραγε δεν υπάρχουν άτομα τριγύρω που ταιριάζουν μ' εμένα ή την παρέα μου; Που έχουμε τα ίδια ενδιαφέροντα; Που κάνουμε τον ίδιο χαβαλέ; Πώς μπορώ να το ανακαλύψω αυτό; Τότε σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια εφαρμογή που να κάνει αυτό που όλοι ξέρουμε, messaging, αλλά με άτομα που βρίσκονται δίπλα μας ή πολύ κοντά μας και μπορούμε να τα συναντήσουμε ή να τους μιλήσουμε άμεσα.

 

 


— Σε τι φάση βρίσκεται σήμερα η εφαρμογή;

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στο GooglePlay και στο AppStore. Σχεδιάζουμε να προσθέσουμε σύντομα κάποιες νέες δυνατότητες (features) που πιστεύουμε πως θα κάνουν το application πιο ελκυστικό και εύχρηστο. Για παράδειγμα, σκοπεύουμε να δώσουμε στον χρήστη τη δυνατότητα να στέλνει φωτογραφίες και αρχεία σε όσους επιθυμεί, αλλά και διάφορα άλλα που θα αποκαλύψουμε αργότερα. Εννοείται ότι λαμβάνουμε υπόψη μας τα σχόλια που κάνουν οι χρήστες και προχωρούμε σε όποιες βελτιώσεις και προσθήκες χρειάζονται. Αυτό που θέλουμε για αρχή είναι να κατεβάσουν την εφαρμογή όσο το δυνατόν περισσότεροι χρήστες. Έτσι, η παρέα του Check Around θα μεγαλώνει γρήγορα και σιγά-σιγά όλο και περισσότεροι χρήστες θα εμφανίζονται στην οθόνη μας, όπου και αν βρισκόμαστε.


https://www.facebook.com/checkaround