Ισπανία: Προς κήρυξη έκτακτης ανάγκης - Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο

Ισπανία: Προς κήρυξη έκτακτης ανάγκης - Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο Facebook Twitter
EPA
0

Η κυβέρνηση της Ισπανίας θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο το πρωί για να εξετάσει το ενδεχόμενο να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν που εξέδωσε σήμερα.

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ «συγκάλεσε εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο στις 10.00 το πρωί τοπική ώρα προκειμένου να εξεταστούν οι συνθήκες ώστε να τεθεί σε ισχύ μια νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης», αναφέρεται στο κείμενο, όπου προστίθεται πως αυτή η πρωτοβουλία έγινε «δεκτή από την πλειονότητα των αυτόνομων κοινοτήτων της Ισπανίας, οι οποίες τη ζήτησαν».

Το μέτρο αυτό θα δώσει στις 17 περιφέρειες τα απαραίτητα νομικά εργαλεία για να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς, μεταξύ άλλων απαγορεύσεις κυκλοφορίας, προκειμένου να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του ιού.

Η έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου διεξάγεται ημέρες αφότου η Ισπανία πέρασε το όριο του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων νέου κορωνοϊού.

Πάνω από 3 εκατομμύρια ο «πραγματικός αριθμός» των μολύνσεων 

Ο «πραγματικός αριθμός» των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από την COVID-19 στην Ισπανία από την αρχή της πανδημίας «υπερβαίνει τα τρία εκατομμύρια», δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή», δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα στη διάρκεια του οποίου δεν ανακοίνωσε νέα μέτρα και το οποίο φαίνεται να είχε στόχο κυρίως να προετοιμάσει τους Ισπανούς για νέους περιορισμούς προσεχώς, όταν οι περιφέρειες, που έχουν την αρμοδιότητα στον τομέα της δημόσιας υγείας, καταλήξουν σε συμφωνία με την κεντρική κυβέρνηση.

Ο Σάντσεθ υπενθύμισε πως η Ισπανία υπερέβη επίσημα αυτή την εβδομάδα το όριο του ενός εκατομμυρίου περιστατικών του νέου κορωνοϊού.

Όμως προσέθεσε πως «ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που μολύνθηκαν υπερβαίνει ήδη τα τρία εκατομμύρια των συμπατριωτών μας», εξηγώντας αυτή την τεράστια διαφορά από το γεγονός ότι η αναλογία των ανθρώπων που εντοπίζονταν θετικοί ήταν πολύ χαμηλός στις αρχές της πανδημίας.

«Εντοπίζουμε τώρα την πλειονότητα των περιστατικών, περίπου το 70%», είπε, έναντι το πολύ 10% κατά το πρώτο κύμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ