Ο Στουμπ είχε εντολή να τορπιλίσει το Eurogroup για Grexit

Ο Στουμπ είχε εντολή να τορπιλίσει το Eurogroup για Grexit Facebook Twitter
3

Ολοκληρώθηκε το κρίσιμο και διάρκειας περίπου 9 ώρες Eurogroup το οποίο θα συνεχιστεί την Κυριακή στις 12. Το μπλόκο των Φινλανδών δείχνει να ενισχύεται από τη Μάλτα και Σλοβακία οι οποίες πλέον εκφράζουν αντιρρήσεις .

Την ίδια ώρα το σενάριο που θέλει τον Στουμπ να έχει προγραμματίσει το ΟΧΙ πριν την έναρξη της συνεδρίασης όλο και φουντώνουν.

Η φινλανδική δημόσια τηλεόραση (YLE) μετέδωσε απόψε ότι ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ έλαβε σήμερα, κατόπιν απαιτήσεως του κόμματος των Αληθινών Φινλανδών, εντολή από τη Μεγάλη Επιτροπή του φινλανδικού κοινοβουλίου να διαπραγματευθεί μία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.


Βουλευτές και εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών της Φινλανδίας συνεδρίασαν το απόγευμα στο Ελσίνκι για να προσδιορίσουν την εντολή της φινλανδικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις στο σημερινό Eurogroup.


Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο YLE, το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα των Αληθινών Φινλανδών απαίτησε κατά τη διάρκεια αυτής της συνεδρίασης η Φινλανδία να αντιταχθεί σε ένα νέο σχέδιο βοήθειας της ευρωζώνης προς την Ελλάδα και το Ελσίνκι να υποστηρίξει την ιδέα ενός Grexit.


Σύμφωνα με το YLE, το κόμμα των Αληθινών Φινλανδών, το οποίο αναδείχθηκε δεύτερη πολιτική δύναμη στις εκλογές του Απριλίου, απείλησε με διάλυση του νέου κυβερνητικού συνασπισμού.


Ο πρόεδρός του, ο Τίμο Σόινι, υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, επαναλαμβάνει εδώ και μήνες ότι η Ελλάδα θα λύσει τα προβλήματά της εγκαταλείποντας το ευρώ και υποτιμώντας το νόμισμά της.


Το απόγευμα, ο Αλεξάντερ Στουμπ έγραψε στο Twitter από τις Βρυξέλλες ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει την εντολή που τού έχει δοθεί από την Μεγάλη Επιτροπή του φινλανδικού Κοινοβουλίου, όσο διεξάγονται οι συνομιλίες στο πλαίσιο του Eurogroup. Την ίδια στάση τήρησε το φινλανδικό κοινοβούλιο.
"Το είδος της εντολής δεν είναι δημόσιο και η φινλανδική αντιπροσωπεία δεν θα τη συζητήσει δημόσια", επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της φινλανδικής αντιπροσωπείας Κάισα Αμαράλ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με τις πληροφορίες του ΑΠΕ

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM
ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Οσο δυσκολο και αν ειναι αυτες τις ωρες,θα ηταν χρησιμο να κατανοησουμε ολοι τις τεραστιες διαφορες στο modus operandi των "δυο πλευρων".Ητοι μεταξυ ημων,και της υπο τον κ.Schauble ομαδας των "συντηρητικων βορειοευρωπαιων".Η βασικη,οσο και κραυγαλεα,διαφορα συνοψιζεται με τις λεξεις"οργανωση,στοχευση,σχεδιασμος,προετοιμασια,εκτελεση".Οπου ενω η "αλλη πλευρα"παραδιδει μαθηματα υψηλου επιπεδου,η δικη μας,διαχρονικα ,και τηρωντας την υπερηφανη ελληνικη παραδοση,προχωρει με το συστημα "χυμα στο κυμα"σε υλοποιηση του στοχου"ριχτα κι'οτι μας κατσει".Ομως η αναλυση των οικειων δυνατοτητων και αυτων του αντιπαλου,η επαρκης προετοιμασια,η ακριβης στοχευση,ο πληρης σχεδιασμος,η αφοσιωση στην υλοποιηση του σχεδιου,η ταχυτητα στην εκτελεση και η δυνατοτητα ελιγμων ειναι τα στοιχεια τα οποια εκαναν,ανεκαθεν, την διαφορα.Μεταξυ νικητου και ηττημενου,βεβαια.Το οποιο,κατα κανονα,μεταφραζεται "μεταξυ επαγγελματιων και ερασιτεχνων".Εχω γραψει αρκετες φορες οτι οι συγκρουσεις μεταξυ τακτικων -επαγγελματικων-στρατευματων και ατακτων ειχαν,σχεδον παντοτε, ως αποτελεσμα την νικη των πρωτων και την συντριβη των δευτερων σε ποσοστα της ταξεως του 95%,ανεξαρτητα απο το υψος των δυναμεων εκαστης πλευρας.Ποσο μαλλον οταν οι τακτικες δυναμεις ειναι και αριθμητικα υπερτερες.Η Ιστορια βριθει τετοιων παραδειγματων.Ομως εμεις,ως ελληνες,εχουμε να επιδειξουμε ενα διαχρονικο χαρακτηριστικο.Οτι δεν διδασκομεθα απο την ιστορια.Ουτε,καν,απο την δικη μας.Και σπανια χρησιμοποιουμε το πολυτιμοτερο των γνωστικων εργαλειων το οποιο μας κληροδοτησαν οι αρχαιοι μας προγονοι.Την επαγωγικη λογικη.Την αντικαθιστουμε με "μεγαλοπρεπη αερολογια",εμφανιζοντας τις επιθυμιες μας ως ακρως εφικτους στοχους.Με τα αποτελεσματα να ειναι παντοτε τα ιδια.Μονοτονα.Και καταστροφικα.
... Ή αλλιώς, η αμήχανη στιγμή που περιμένεις ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη από τους αιώνιους και φθονερούς εχθρούς μας, Ντάισελμπλουμ και Σόιμπλε! Με τις υγείες μας και καλά μυαλά!