Ο Στουμπ είχε εντολή να τορπιλίσει το Eurogroup για Grexit

Ο Στουμπ είχε εντολή να τορπιλίσει το Eurogroup για Grexit Facebook Twitter
3

Ολοκληρώθηκε το κρίσιμο και διάρκειας περίπου 9 ώρες Eurogroup το οποίο θα συνεχιστεί την Κυριακή στις 12. Το μπλόκο των Φινλανδών δείχνει να ενισχύεται από τη Μάλτα και Σλοβακία οι οποίες πλέον εκφράζουν αντιρρήσεις .

Την ίδια ώρα το σενάριο που θέλει τον Στουμπ να έχει προγραμματίσει το ΟΧΙ πριν την έναρξη της συνεδρίασης όλο και φουντώνουν.

Η φινλανδική δημόσια τηλεόραση (YLE) μετέδωσε απόψε ότι ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ έλαβε σήμερα, κατόπιν απαιτήσεως του κόμματος των Αληθινών Φινλανδών, εντολή από τη Μεγάλη Επιτροπή του φινλανδικού κοινοβουλίου να διαπραγματευθεί μία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.


Βουλευτές και εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών της Φινλανδίας συνεδρίασαν το απόγευμα στο Ελσίνκι για να προσδιορίσουν την εντολή της φινλανδικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις στο σημερινό Eurogroup.


Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο YLE, το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα των Αληθινών Φινλανδών απαίτησε κατά τη διάρκεια αυτής της συνεδρίασης η Φινλανδία να αντιταχθεί σε ένα νέο σχέδιο βοήθειας της ευρωζώνης προς την Ελλάδα και το Ελσίνκι να υποστηρίξει την ιδέα ενός Grexit.


Σύμφωνα με το YLE, το κόμμα των Αληθινών Φινλανδών, το οποίο αναδείχθηκε δεύτερη πολιτική δύναμη στις εκλογές του Απριλίου, απείλησε με διάλυση του νέου κυβερνητικού συνασπισμού.


Ο πρόεδρός του, ο Τίμο Σόινι, υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, επαναλαμβάνει εδώ και μήνες ότι η Ελλάδα θα λύσει τα προβλήματά της εγκαταλείποντας το ευρώ και υποτιμώντας το νόμισμά της.


Το απόγευμα, ο Αλεξάντερ Στουμπ έγραψε στο Twitter από τις Βρυξέλλες ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει την εντολή που τού έχει δοθεί από την Μεγάλη Επιτροπή του φινλανδικού Κοινοβουλίου, όσο διεξάγονται οι συνομιλίες στο πλαίσιο του Eurogroup. Την ίδια στάση τήρησε το φινλανδικό κοινοβούλιο.
"Το είδος της εντολής δεν είναι δημόσιο και η φινλανδική αντιπροσωπεία δεν θα τη συζητήσει δημόσια", επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της φινλανδικής αντιπροσωπείας Κάισα Αμαράλ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με τις πληροφορίες του ΑΠΕ

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM
«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

3 σχόλια
Οσο δυσκολο και αν ειναι αυτες τις ωρες,θα ηταν χρησιμο να κατανοησουμε ολοι τις τεραστιες διαφορες στο modus operandi των "δυο πλευρων".Ητοι μεταξυ ημων,και της υπο τον κ.Schauble ομαδας των "συντηρητικων βορειοευρωπαιων".Η βασικη,οσο και κραυγαλεα,διαφορα συνοψιζεται με τις λεξεις"οργανωση,στοχευση,σχεδιασμος,προετοιμασια,εκτελεση".Οπου ενω η "αλλη πλευρα"παραδιδει μαθηματα υψηλου επιπεδου,η δικη μας,διαχρονικα ,και τηρωντας την υπερηφανη ελληνικη παραδοση,προχωρει με το συστημα "χυμα στο κυμα"σε υλοποιηση του στοχου"ριχτα κι'οτι μας κατσει".Ομως η αναλυση των οικειων δυνατοτητων και αυτων του αντιπαλου,η επαρκης προετοιμασια,η ακριβης στοχευση,ο πληρης σχεδιασμος,η αφοσιωση στην υλοποιηση του σχεδιου,η ταχυτητα στην εκτελεση και η δυνατοτητα ελιγμων ειναι τα στοιχεια τα οποια εκαναν,ανεκαθεν, την διαφορα.Μεταξυ νικητου και ηττημενου,βεβαια.Το οποιο,κατα κανονα,μεταφραζεται "μεταξυ επαγγελματιων και ερασιτεχνων".Εχω γραψει αρκετες φορες οτι οι συγκρουσεις μεταξυ τακτικων -επαγγελματικων-στρατευματων και ατακτων ειχαν,σχεδον παντοτε, ως αποτελεσμα την νικη των πρωτων και την συντριβη των δευτερων σε ποσοστα της ταξεως του 95%,ανεξαρτητα απο το υψος των δυναμεων εκαστης πλευρας.Ποσο μαλλον οταν οι τακτικες δυναμεις ειναι και αριθμητικα υπερτερες.Η Ιστορια βριθει τετοιων παραδειγματων.Ομως εμεις,ως ελληνες,εχουμε να επιδειξουμε ενα διαχρονικο χαρακτηριστικο.Οτι δεν διδασκομεθα απο την ιστορια.Ουτε,καν,απο την δικη μας.Και σπανια χρησιμοποιουμε το πολυτιμοτερο των γνωστικων εργαλειων το οποιο μας κληροδοτησαν οι αρχαιοι μας προγονοι.Την επαγωγικη λογικη.Την αντικαθιστουμε με "μεγαλοπρεπη αερολογια",εμφανιζοντας τις επιθυμιες μας ως ακρως εφικτους στοχους.Με τα αποτελεσματα να ειναι παντοτε τα ιδια.Μονοτονα.Και καταστροφικα.
... Ή αλλιώς, η αμήχανη στιγμή που περιμένεις ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη από τους αιώνιους και φθονερούς εχθρούς μας, Ντάισελμπλουμ και Σόιμπλε! Με τις υγείες μας και καλά μυαλά!