Απεργία την Πρωτομαγιά

Κακοκαιρία: Υπερχείλισαν ποτάμια στα Τρίκαλα - Προβλήματα και στη Σκιάθο

Κακοκαιρία: Υπερχείλισαν ποτάμια στα Τρίκαλα - Προβλήματα και στη Σκιάθο Facebook Twitter
Βροχές και χιόνια στα Τρίκαλα - Υπερχείλισε ο Πηνειός από την κακοκαιρία (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Προβλήματα σε αρκετές περιοχές προκάλεσε η κακοκαιρία των τελευταίων ωρών με σπίτια να πλημμυρίζουν και ποτάμια να έχουν υπερχειλίσει.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, «προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στις μετακινήσεις τις επόμενες ώρες, καθώς σε αυτά τα σημεία έχουν υπερχειλίσει οι ποταμοί Πηνειός και Πάμισος, έχουμε προβεί στη διακοπή της κυκλοφορίας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Μεγάλα Καλύβια - Μαγούλα και Κλοκοτός - Κόδρα, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Αυτή την ώρα, μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων καθαρίζουν τα αρδευτικά κανάλια για να απελευθερώσουν τις ποσότητες νερού που έχουν συσσωρευτεί, ενώ σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάκη οι παρεμβάσεις γίνονται και για να μην κινδυνεύσουν ποιμνιοστάσια.

Στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και πάνω από 900 μέτρα συνεχίζεται η χιονόπτωση, με το χιόνι να έχει φτάσει στα 20 εκατοστά, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις, ενώ υπάρχουν και καταπτώσεις βράχων, στα σημεία όπου έχουμε έντονη βροχόπτωση. Τόσο στα ορεινά, όσο και στα πεδινά, συνδράμουν 18 μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων.

Πλημμύρες στη Σκιάθο

Πολλές ζημιές προκλήθηκαν και στη Σκιάθο από την έντονη βροχόπτωση, όπου σύμφωνα με το ΑΠΕ πλημμύρισαν δρόμοι, καταστήματα και σπίτια κυρίως στη Χώρα του νησιού.

Η βροχή συνεχίζεται, ωστόσο η χθεσινή καταιγίδα κορυφώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα και κόπασε στις 3.30 τα ξημερώματα.

Από τα φαινόμενα πλημμύρισε η περιοχή «Δέλτα» που οδηγεί προς το αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» με το νερό να φτάνει περίπου στα 40 εκατοστά.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στον Περιφερειακό δρόμο της Χώρας στο ύψος της Αστυνομίας και στον πεζόδρομο της Παπαδιαμάντη καθώς κατέβηκαν πολλά νερά από τον Περιφερειακό και πλημμύρισαν καταστήματα και τέσσερα σπίτια.

«Καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας δίναμε μάχη για να αποτρέψουμε τα χειρότερα, διότι το νερό που έπεφτε στη Σκιάθο ήταν τόσο πολύ που σήμανε συναγερμός. Μέχρι τις 3.30 το πρωί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Δήμου, αλλά και κάτοικοι προσπαθούσαμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να σώσουμε ανθρώπους αν απαιτείτο.

Τώρα έχει βελτιωθεί η κατάσταση στο νησί, αλλά οι ζημιές είναι μεγάλες. Πρέπει να δούμε στη συνέχεια τι γίνεται και στην ύπαιθρο του νησιού και κυρίως σε ευαίσθητες περιοχές στον άξονα Σκιάθου -Κουκουναριών», σημείωσε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ