Απεργία την Πρωτομαγιά

Θεσσαλονίκη: Είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε τη Νέα Παραλία αν χρειαστεί λέει ο δήμαρχος Ζέρβας

Θεσσαλονίκη: Είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε τη Νέα Παραλία αν χρειαστεί λέει ο δήμαρχος Ζέρβας Facebook Twitter
0

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, προειδοποίησε πως οι αρχές θα κλείσουν την Νέα Παραλία, αν οι πολίτες θα συμμορφωθούν στις συστάσεις της Πολιτείας για την αποφυγή συνωστισμού λόγω κορωνοϊού.

Από χθες, αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ αλλά και της δημοτικής αστυνομίας περιπολούν στην παραλία της συμπρωτεύουσας απευθύνοντας συστάσεις στους πολίτες. Ο κ. Ζέρβας έκανε έκκληση για αυτοσυγκράτηση: «Δεν βγαίνουμε όλοι στη Νέα Παραλία, δεν κάνουμε ποδήλατο - κι εγώ κάνω ποδήλατο, το έχω κόψει».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 τόνισε πως αν οι πολίτες δεν δείξουν τον δέοντα σεβασμό στους κανόνες, θα κλείσει η Νέα Παραλία. «Λυπάμαι που το λέω θα λάβουμε άλλα μέτρα, όπως κάνει και η κυβέρνηση , που προσπαθεί να αποτρέψει την απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά, δυστυχώς, αν οι συμπατριώτες μου, οι συμπολίτες μου δεν το αντιληφθούν αυτό το πράγμα, θα πρέπει να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα. Θα κλείσει η Νέα Παραλία, είναι πολύ απλό».

«Για να το αποφύγουμε αυτό, πρέπει να καθόμαστε στο σπίτι, οι νεαρότεροι έχουν άλλες ασχολίες και οι πιο μεγάλοι ώς πιο ευπαθής ομάδα, πρέπει να προσέχουν. Φροντίζουμε να μην τους λείπει τίποτα», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις δράσεις για τις ευπαθείς ομάδες και ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα να αυτοεξυπηρετούνται. 

Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον συνωστισμό στις λαϊκές αγορές, όπου πηγαίνουν και πολλά άτομα τρίτης ηλικίας. «Το καταλαβαίνω, είναι και αυτή μία διέξοδος, και βρίσκουν φρέσκα, πιο φτηνά προϊόντα αλλά ας προτιμήσουν το μπακάλικο της γειτονιάς» όπου τηρούνται σε μεγαλύτερο βαθμό οι κανόνες υγιεινής, πρόσθεσε ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας. 

Από σήμερα τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση των συναθροίσεων δέκα και άνω ατόμων, ενώ η παράβαση θα επιφέρει και βαρύ πρόστιμο, 1000 ευρώ.

Το μέτρο ισχύει για εξωτερικούς χώρους όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. «Από αύριο απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με συμμετοχή 10 ή περισσότερων ανθρώπων με κύρωση διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση, ανεξαρτήτως άλλων ευθυνών ιδίως ποινικών», είπε. «Αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε κλειστό χώρα, με συμμετοχή 10 ή περισσότερων ανθρώπων. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και αποστάσεων μεταξύ των προσώπων», πρόσθεσε.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ