Απεργία την Πρωτομαγιά

Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό το απόγευμα

Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό το απόγευμα Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει νέο διάγγελμα στους πολίτες για τον κορωνοϊό, σήμερα το απόγευμα. 

Για τον λόγο αυτό, ανακοινώθηκε πως η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που ήταν προγραμματισμένη για τις 13:30 αναβάλλεται. Κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στο LiFO.gr διευκρινίζουν πως έως τώρα, ο πρωθυπουργός δεν έχει ανακοινώσει νέα μέτρα σε κάποιο από τα προηγούμενα διαγγέλματα. «Αυτή θα είναι η λογική και αυτή τη φορά», προσθέτουν χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για μέτρα και συστάσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί, εστιάζοντας στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που ανακοίνωσε έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους 750 δισ. ευρώ, λόγω του κορωνοϊού, συμπεριλαμβάνοντας και την Ελλάδα σε αυτό. 

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σημείωσαν στη LiFO ότι το νέο διάγγελμα θα έχει οικονομικό περιεχόμενο και συγκεκριμένα για το πόσο σημαντική είναι η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα αυτό και στο καθεστώς ποσοτικής χαλάρωσης «που αποκλιμακώνει το κόστος δανεισμού της χώρας και εξασφαλίζει μεγάλη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία».


Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, το γεγονός αυτό επιτεύχθηκε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες ο πρωθυπουργός με την επικεφαλής Κριστίν Λαγκάρντ, κάνοντας λόγο για «τεράστια προσωπική επιτυχία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

Η ακριβής ώρα θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας», σημειώνεται στη σχετική ενημέρωση. 

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ