Δημοσία δαπάνη η κηδεία της Κικής Δημουλά

Δημοσία δαπάνη η κηδεία της Κικής Δημουλά Facebook Twitter
ΑΠΕ
0

Δημοσία δαπάνη θα γίνει η κηδεία της Κικής Δημουλά

Όπως έγινε γνωστό, μετά από πρόταση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, την οποία συνυπογράφουν οι Υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, η κηδεία της μεγάλης Ελληνίδας ποιήτριας θα γίνει δημοσία δαπάνη.

Η Κική Δημουλά πέθανε το απόγευμα σε ηλικία 89 ετών. Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου  είχε μεταφερθεί εσπευσμένα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο των βορείων προαστίων και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η 89χρονη παρέμενε σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής της μετά από σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού που είχε υποστεί. Σήμερα απεβίωσε λόγω καρδιακής ανακοπής.

«Είναι οδυνηρή για όλους μας η απώλεια της Κικής Δημουλά» σημείωνε στο συλλυπητήριο μήνυμά της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, χαρακτηρίζοντας την σπουδαία ποιήτρια «έναν άνθρωπο τόσο οικείο και αγαπητό, μια γυναίκα που μετέτρεψε την καθημερινότητα σε ποίηση και που αφηγήθηκε το προσωπικό με τόσο άμεσο τρόπο, ώστε να αγγίζει το συναίσθημα όλων, ακόμη και εκείνων που δεν αφήνονται συχνά στην Ποίηση».

Η Κική Δημουλά γεννήθηκε το 1931, στην Αθήνα. Το 1972 τιμήθηκε με το Β' Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή «Το λίγο του κόσμου», το 1989 με το Α' Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή «Χαίρε ποτέ» και το 1995 με το Βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών για τη συλλογή «Η εφηβεία της λήθης».

Συνολικά εξέδωσε 14 ποιητικές συλλογές: «Έρεβος», 1956, «Ερήμην», 1958, «Επί τα ίχνη», 1963, «Το λίγο του κόσμου», 1971, «Το τελευταίο σώμα μου», 1981, «Χαίρε ποτέ», 1988, «Η εφηβεία της λήθης», 1994, «Ενός λεπτού μαζί», 1998, «Ήχος απομακρύνσεων», 2001, «Χλόη θερμοκηπίου», 2005, «Μεταφερθήκαμε παραπλεύρως», 2007, «Συνάντηση», 2007, «Πέρασα», 2010, «Τα εύρετρα», 2010.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM