Η επίσημη ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας Sky Express για την πτήση Αθήνα - Κεφαλονιά

Η επίσημη ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας Sky Express για την πτήση Αθήνα - Κεφαλονιά Facebook Twitter
Επίσημη ανακοίνωση για την αγωνιώδη πτήση GQ260 από Αθήνα προς Κεφαλονιά το βράδυ της Κυριακής, εξέδωσε το γραφείο τύπου της αεροπορικής εταιρείας Sky Express
0

Επίσημη ανακοίνωση για την αγωνιώδη πτήση GQ260 από Αθήνα προς Κεφαλονιά το βράδυ της Κυριακής, εξέδωσε το γραφείο τύπου της αεροπορικής εταιρείας Sky Express.

Σύμφωνα με την εταιρεία, παρουσιάστηκε πρόβλημα στο σύστημα αντιπαγετικής προστασίας και ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ακολούθησε τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιστροφή στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Κατά τους ιθύνοντες για την παρατεταμένη διάρκεια της προσέγγισης ευθύνονται οι καιρικές συνθήκες. 

Τέλος η εταιρεία διαβεβαιώνει πως «όλη η επιχείρηση διεξήχθη σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας

«Αναφορικά με την πτήση GQ260 από Αθήνα προς Κεφαλλονιά, το Γραφείο Τύπου της Sky Express, διευκρινίζει τα ακόλουθα: Το αεροσκάφος της Sky Express αναχώρησε από το αεροδρόμιο των Αθηνών, με τελικό προορισμό την Κεφαλλονιά, με 50 επιβαίνοντες. Μετά την απογείωση του από την Αθήνα το βράδυ της Κυριακής, ο κυβερνήτης ανέφερε τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα αντιπαγετικής προστασίας. Ως εκ τούτου, ο κυβερνήτης βάσει των πρωτοκόλλων ασφαλείας τόσο της κατασκευάστριας εταιρίας του αεροσκάφους, όσο και των Αρχών και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ζήτησε άδεια επιστροφής στο αεροδρόμιο των Αθηνών, η οποία λόγω έντονων καιρικών συνθηκών κατά την προσέγγιση, διήρκησε παραπάνω από το συνηθισμένο. Η εταιρία μερίμνησε για την άμεση μεταφορά των επιβατών στον τελικό προορισμό με άλλο αεροσκάφος, ενώ όλη η επιχείρηση διεξήχθη σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας».

Νωρίτερα, ένας επιβάτης της πτήσης περιέγραψε τον πανικό που επικράτησε στο σκάφος της Sky Express, το βράδυ της Κυριακής, όταν παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη. «Πίστεψα ότι ήρθε το τέλος», δήλωσε ο Παναγιώτης Λέζος. «Μετά από 8 λεπτά πτήσης μας ανακοινώνει ο πιλότος ότι λόγω τεχνικής βλάβης είμαστε αναγκασμένοι να επιστρέψουμε στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Η Αθήνα φωταγωγημένη κάτω από τα πόδια μας, αν έπεφτε το αεροπλάνο "θα έπεφτε στο Σύνταγμα", και οι συνέπειες (σ.σ απώλειες) δεν θα ήταν μόνο οι 90 που ήμασταν εκεί. Θα ήταν πολύ περισσότερες (...) Μπορεί να έπεφτε στη Βάρη, στο Κορωπί - στο λεκανοπέδιο θα έπεφτε το αεροπλάνο γιατί εκεί έκανε τους κύκλους».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM