Fitch: Αρνητική η προοπτική της οικονομίας των ΗΠΑ- Απουσία αξιόπιστου σχεδίου

Fitch: Αρνητική η προοπτική της οικονομίας των ΗΠΑ- Απουσία αξιόπιστου σχεδίου Facebook Twitter
EPA
0

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναθεώρησε την προοπτική της οικονομίας των ΗΠΑ σε «αρνητική» από «σταθερή», επικαλούμενος την επιδείνωση των δημόσιων οικονομικών της χώρας.

Παρότι ο οίκος αξιολόγησης διατήρησε στο «ΑΑΑ» την αξιολόγηση των ΗΠΑ, τόνισε ότι η χώρα δεν έχει αξιόπιστο σχέδιο δημοσιονομικής εξυγίανσης.

«Το αυξημένα δημοσιονομικά ελλείμματα και χρέη ήδη βρίσκονταν σε τροχιά αύξησης μεσοπρόθεσμα πριν καν την έναρξη του τεράστιου οικονομικού σοκ που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού», υπογράμμισε ο Fitch στην ανακοίνωσή του.

Υπενθύμισε επίσης ότι το δημόσιο χρέος της ισχυρότερης οικονομίας του κόσμου είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των χωρών που έχουν την υψηλότερη βαθμολογία. Μάλιστα, ο οίκος αξιολόγησης εκτίμησε ότι ως το 2021 το χρέος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ θα ξεπεράσει το 130% του ΑΕΠ της χώρας.

Η πανδημία έχει προκαλέσει ιστορική ύφεση στις ΗΠΑ. Το δεύτερο τρίμηνο του 2020, το ΑΠΕ μειώθηκε κατά 32,9%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συρρίκνωση του ΑΕΠ από το 1947, όταν η αμερικανική κυβέρνηση άρχισε να συγκεντρώνει τα σχετικά στοιχεία. Το πρώτο τρίμηνο του έτους είχε καταγραφεί συρρίκνωση 5% της οικονομίας των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

 

 

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM