Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

NeverInTheRightBorder*

Το Ε.Σ.Ρ ξαναχτύπησε τιμωρώντας τεχνολογική εκπομπή της ΕΤ1 για “κακοποίηση της "ελληνικής γλώσσας σε ώρα παιδικής τηλεθέασης” (το γαρ πολυ του γέροντος γεννά ηλιθιοσύνη;-)

Μια είδηση που έγραψε χθες ο Θεόφιλος στο X-press με έβγαλε (σχεδόν;-) από τα ρούχα μου.

Είχε να κάνει με το αγαπημένο ΕΣΡ ή αλλιώς τον Οίκο Του Απολιθωμένου Σαρτζετακιστή Τηλεοπτικοναύτη. Σύμφωνα λοιπόν με την είδηση το ΕΣΡ επέβαλλε πρόστιμο 15000 ευρώ στην (μέτρια και πανάκριβη αλλά αυτό είναι μιαν άλλη ιστορία) τεχνολογική εκπομπή για την “κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας σε ώρα παιδικής τηλεθέασης” επειδή χρησιμοποιύσε αγγλικές λέξεις!! Η οποία είναι αναγκασμένη από το context της να χρησιμοποιεί αγγλικά!

Δεν ξέρω τι είναι πιο γελοίο με το ΕΣΡ, όταν το πιάνει η λογοκριτική του έπαρση μπροστά σε εκκρίσεις, αποπλανήσεις και λοιπές των ηθών εκλύσεις (sic;-) ή όταν σαν αλλος Δήμαρχος Πόπωτας παίρνει το υποδεκάμετρο και αρχίζει τέτοιου είδους οχι μονάχα αντιεπιστημονικές μπαλαφάρες αλλά και βαθύτατα προσβλητικές για τη νοημοσύνη μας μέσα σε αυτή τη συγκυρία που όλοι βιώνουμε.

Τα έχουμε ξαναπεί και παλιότερα για την προβληματική διάρθρωση αυτού του (πολιτικού) και δήθεν ανεξάρτητου οργάνου. Είχα διαβάσει πριν μερικές μέρες πως σκεφτόντουσαν μες στην ζέση με το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις οργανισμών να το ενώσουν με την πιο τεχνοκρατική Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών. 

Νομίζω πως είναι καιρός. Γκώσαμε πια με συνταξιούχους αρτηριοσκληρωτικούς δικαστικούς, δημοσιογράφους και οτι άλλο κομματικογενή, παροπλισμένο και απολιθωμένο ίζημα με αισθητική δημοσιουπαλληλικού λογοκριτή στελεχώνει τέτοιους θεσμούς. Αντί να επιλύουν προβλήματα και να θεραπεύουν στρεβλώσεις τις κάνουν χειρότερες.

Το αντίθετο στον ΚΛΙΚισμό, την πνευματική ένδεια και τα διαπλεκόμενα ρεψίματα των καναλαρχών δεν είναι τα σεβαστικά (και πρωτοκολλημένα από την χρονοκαθυστέρηση) ματοτσίνορα της κυρίας Δεμίρη και της κυρίας Λίνας Αλεξίου. Είναι ο ορθός λόγος.

Αλλά μπορείς να ζητάς από ένα κρατικό Αρχονταρίκι σαν και του λόγου του ορθολογισμό; 

 

 

Θα πεθάνεις περιμένοντας;-)

 

 



bonustrack


Τα μέλη του Αρχονταρικίου.. εε του ΕΣΡ ήθελα να πω και το καταστατικό του. Κι είμαστε ακόμα προνεωτερικοί στη σκηνή σαν ολντ συγκρότημα;-)

 

Ιωάννης Λασκαρίδης, Πρόεδρος

Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ.

(σύντομο βιογραφικό)

 

Λίνα Αλεξίου, Αντιπρόεδρος

Δημοσιογράφος.

(σύντομο βιογραφικό)

 

Εύη Δεμίρη, Μέλος

Δημοσιογράφος.

(σύντομο βιογραφικό)

 

Γεώργιος Στεφανάκης, Μέλος

Δικηγόρος.

(σύντομο βιογραφικό)

 

Γιάννης Παπακώστας, Μέλος

Καθηγητής της Νέας Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

(σύντομο βιογραφικό)

 

Κωνσταντίνος Τσουράκης, Μέλος

Δημοσιογράφος.

(σύντομο βιογραφικό)

 

Κωνσταντίνος Αποστολάς, Μέλος

Δρ. Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής.

(σύντομο βιογραφικό)

 

 

Το ΕΣΡ είναι επταμελές όργανο. Το απαρτίζουν ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος (αμφότεροι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης) και πέντε μέλη (πλήρους απασχόλησης). Με τη συνταγματική διάταξη του άρθρου 101Α κατοχυρώνεται η προσωπική και η λειτουργική ανεξαρτησία των μελών του, ενώ ο νόμος καθιερώνει μια σειρά ασυμβίβαστων ιδιοτήτων με άλλα δημόσια αξιώματα και επαγγελματικές δραστηριότητες, προκειμένου να αποφεύγεται η άσκηση κάθε μορφής πίεσης.

Στις παραπάνω θέσεις ορίζονται πρόσωπα τα οποία διακρίνονται για την επιστημονική κατάρτισή τους ή την επαγγελματική εμπειρία τους ή την προσφορά τους στο δημόσιο βίο, ιδίως σε τομείς που έχουν σχέση, άμεση ή έμμεση, με την αποστολή και το περιεχόμενο των αρμοδιοτήτων του.

Τα μέλη του Συμβουλίου επιλέγονται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με απόφαση που λαμβάνεται με επιδίωξη ομοφωνίας των μελών της ή πλειοψηφία τουλάχιστον των τεσσάρων πέμπτων (4/5) της. Η διάρκεια της θητείας των μελών είναι τετραετής και ανανεώσιμη άπαξ.