Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

τοπ 10: παραδοσιακά πιάτα που έγιναν vegan

και καλή σαρακοστή

 

Δεν ξέρω αν θα μπορούσα ποτέ να γίνω χορτοφάγος. Πόσο μάλλον vegan. Και πραγματικά μου κάνει εντύπωση να συναντάω ανθρώπους που δεν τους συγκινεί η μυρωδιά του γύρου σε ένα σουβλατζίδικο. Αλλά ο καθένας επιλέγει τι τρώει. Και λένε ότι είμαστε ό,τι τρώμε και κάτι τέτοια ευχάριστα. 
Το θέμα είναι ότι κατά τα φαινόμενα μπαίνουμε σε περίοδο νηστείας. Και ο vegan τρόπος ίσως και να είναι ο πιο δημιουργικός τρόπος να την βάλουμε καθαρή. Τώρα το αν η νηστεία που κάνουμε και οι λόγοι που την κάνουμε είναι ορθοί αυτό είναι ένα άλλο θέμα.
Ομολογώ ότι πήγα στο εστιατόριο της Δήμητρας Shanahan περιμένοντας να δω μια σεφ που θα με επιπλήξει για την διατροφή μου. Αντίθετα συνάντησα μια γλυκύτατη κοπέλα που βρίσκει τρόπους να γίνει δημιουργική στην κουζίνα της, που φτιάχνει μόνη της vegan φέτα και γάλα αμυγδάλου και που μοιράζεται όλα αυτά μέσα από το μπλογκ της.
Για την λίστα αυτής της εβδομάδας, και λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη της νηστείας (κατά τα φαινόμενα θα συμπληρώσω εδώ), της ζήτησα να μου δώσει την δική της εκδοχή σε δέκα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα.

 

 

 

 

 

 

 

. τοπ 10: vegan εκδοχές παραδοσιακών πιάτων . 

από την Δήμητρα Shanahan

 

1. Γιουβέτσι με Μανιτάρια

 

 

2. Τυροπιτάκια

 

 

3. Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο

 

 

4. Σουβλάκι 

 

 

5. Παστίτσιο

 

 

6. Σουτζουκάκια

 

 

7. Μακαρόνια με κιμά

 

8. Κεφτεδάκια

 

 

9. Στραπατσάδα

 

 

10. Γιουβαρλάκια

 

 

Περισσότερη Δήμητρα Shanahan εδώ.