Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ο Αλεξάντρ Ντεπλά κέρδισε το Όσκαρ Μουσικής και μίλησε για την Ελληνίδα μητέρα του

Ήταν το δεύτερο βραβείο Όσκαρ και η ένατη υποψηφιότητα για τον συνθέτη

Ο Αλεξάντρ Ντεπλά κέρδισε το Όσκαρ Μουσικής και μίλησε για την Ελληνίδα μητέρα του

Ο Αλεξάντρ Ντεπλά μόλις πρόσθεσε στη συλλογή του το Βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής για την σύνθεσή του στην ταινία «The Shape of Water», για την οποία πρόσφατα κέρδισε επίσης τη δεύτερή του Χρυσή Σφαίρα για το καλύτερο σάουντρακ.

Η φετινή νίκη του είναι η δεύτερη στα βραβεία Όσκαρ, ενώ έχει προταθεί ακόμη επτά φορές για τις ταινίες «The Queen» (2006), «The Curious Case of Benjamin Button» (2008), «Fantastic Mr. Fox» (2009), «The King's Speech» (2010), «Argo» (2012), «Philomena» (2013) και «The Imitation Game» (2014).

Ο Αλεξάντρ Ντεπλά κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ πριν τρία χρόνια για τη μουσική που συνέθεσε για το «The Grand Budapest Hotel».

«Σας ευχαριστώ. Η μητέρα μου γίνεται επίσης 90 ετών φέτος και νομίζω θα είναι πολύ χαρούμενη απόψε. Παρεμπιπτόντως είναι Ελληνίδα», ξεκίνησε τον ευχαριστήριο λόγο του ο διάσημος συνθέτης, που είναι κατά το ήμισυ Έλληνας. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον σκηνοθέτη Γκιγιέρμο ντελ Τόρο που άφησε τη μουσική του να γίνει η φωνή των ηρώων του και αφιέρωσε το βραβείο στις δύο κόρες του.

Δείτε το βίντεο: