Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η ενοχλητική και πολυσυζητημένη στιγμή των Όσκαρ

Η κάμερα κατέγραψε τα βλοσυρά βλέμματα την ώρα που η Jenny Beavan κατευθύνονταν στη σκηνή για να πάρει το βραβείο της

Η ενοχλητική και πολυσυζητημένη στιγμή των Όσκαρ

Η Jenny Beavan μόλις είχε κερδίσει το δεύτερο Όσκαρ της καριέρας της για τα καλύτερα κοστούμια, αλλά λίγοι πρόσεξαν πως κάτι αμήχανο και μάλλον ενοχλητικό συνέβη την ώρα που ανέβαινε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο της. 


Οι ηθοποιοί και παράγοντες του Χόλιγουντ που προσπερνά για να φτάσει στην Κέιτ Μπλάνσετ που την περίμενε με το βραβείο της, δεν χειροκροτούν, αλλά αντιθέτως της ρίχνουν ένα βλοσυρό και υποτιμητικό βλέμμα. Η κάμερα κατέγραψε αστραπιαία τις αντιδράσεις και η στιγμή αυτή έχει καταφέρει να κάνει το γύρο του διαδικτύου με σχεδόν 20 εκατ. views και πολύ αρνητικά σχόλια να τη συνοδεύουν.

Για την ιστορία, η Beavan είναι η γυναίκα που είναι υπεύθυνη για τα εντυπωσιακά κοστούμια του Mad Max και στο βιογραφικό της έχει ακόμη ένα Όσκαρ. Αλλά παραβίασε τους κανόνες και έκανε κάτι που οι υπόλοιποι σταρ δεν έδειξαν να εκτιμούν. Αιτία για τα βλέμματα είναι τα ρούχα της και όπως όλα δείχνουν το δερμάτινο biker τζάκετ της που ξεχώριζε ανάμεσα στις εκθαμβωτικές τουαλέτες και τα σμόκιν των υπολοίπων. Η Beavan έκανε μια σημαντική δήλωση με την επιλογή της, αλλά το Χόλιγουντ δεν φάνηκε να ανταποκρίνεται, όπως δείχνει το ύφος που είχαν οι σκηνοθέτες Tom McCarthy και Alejandro Iñárritu, αλλά και οι υπόλοιποι στις καρέκλες που άφηνε πίσω της.

Το Twitter πήρε κυριολεκτικά φωτιά με τα σχόλια και τις αντιδράσεις. Οι περισσότεροι σχολίασαν με επαίνους το πώς αυτή η γυναίκα επέλεξε να είναι ο εαυτός της και να μην μεταμορφωθεί για τη βραδιά που όλοι δίνουν μαραθώνιο για λάμψη και στιλ.

Λίγο αργότερα, η Βeaven δήλωσε πως δεν την ενδιαφέρουν καθόλου οι τουαλέτες και τα ψηλοτάκουνα και πως θα έδειχνε γελοία κάνοντας μια τέτοια επιλογή. Αυτή της η δήλωση προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη από τα Μέσα που τα τελευταία 24ωρα σχολιάζουν το στιγμιότυπο της απονομής και έφερε ένα ακόμη μεγαλύτερο κύμα συμπαράστασης από χρήστες των social media που την έχρισαν την φετινή πραγματική νικήτρια στο κόκκινο χαλί.