Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

US Open: Έξαλλος ο Μάρεϊ με τον Τσιτσιπά - «Έχασα τον σεβασμό μου γι’ αυτόν»

Προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον δεύτερο γύρο

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόκριση με ανατροπή

Την πρόκριση στον 2ο γύρο του US Open πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ωστόσο μετά τη νίκη του ο Έλληνας αθλητής δέχτηκε σφοδρή κριτική από τον  Άντι Μάρεϊ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκαμψε την αντίσταση του Άντι Μάρεϊ και μάλιστα χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή. Σε μία αναμέτρηση που κράτησε 4 ώρες και 48 λεπτά ο Μάρεϊ προηγήθηκε δύο φορές, αλλά στα δύο τελευταία σετ ο Τσιτσιπάς ήταν συγκλονιστικός και επικράτησε με 3-2 (2-6, 7-6(7), 3-6, 6-3, 6-4) Στον επόμενο γύρο ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Αντριάν Μαναρινό.

Ο Γάλλος, έκανε με τη σειρά του επική ανατροπή σε βάρος του συμπατριώτη του, Πιέρ Ιγ Ερμπέρ, καθώς βρέθηκε πίσω με δυο σετ και break (3-6, 4-6, 2-4), όμως βγήκε νικητής με 3-2 (3-6, 4-6, 6-4, 6-3, 6-3).

Άντι Μάρεϊ κατά Τσιτσιπά: Είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά έχασα τον σεβασμό μου για αυτόν

Μετά τον αγώνα ωστόσο, ο Μάρεϊ επέκρινε τον Έλληνα αθλητή για τις δύο διακοπές που υπήρξαν με υπαιτιότητα του. Ένα ιατρικό τάιμ-άουτ μετά το τρίτο σετ και μία ακόμα διακοπή στο 4ο σετ, όταν ο Τσιτσιπάς πήγε τουαλέτα.

Μιλώντας στην συνέντευξη τύπου, ο Μάρεϊ υποστήριξε ότι ο Τσιτσιπάς χάλασε τον ρυθμό του αγώνα ζητώντας αυτές τις δύο διακοπές. «Είναι απογοητευτικό, επειδή αισθάνομαι ότι επηρέασε το αποτέλεσμα του αγώνα» δήλωσε αρχικά ο Βρετανός. «Δεν λέω απαραίτητα ότι θα νικούσα, αλλά αυτές οι διακοπές επηρέασαν το τι γινόταν στο κορτ». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είναι σπουδαίος παίκτης. Παίζει εξαιρετικά. Αλλά δεν έχω χρόνο για αυτά. Έχασα τον σεβασμό μου για αυτόν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ sport24.gr