Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η έδρα των Λέικερς αλλάζει όνομα- Συμφωνία 700 εκατ. $ με πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων

Το Staples Center θα μετονομαστεί σε Crypto.com Arena

Η έδρα των Λέικερς αλλάζει όνομα- Συμφωνία 700 εκατ. $ με πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων

To Staples Center, η έδρα των Λος Άντζελες Λέικερς αλλάζει όνομα. Από τα Χριστούγεννα θα είναι το «Crypto.com Arena», έπειτα από συμφωνία με πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων. 

Το κλειστό γήπεδο των 20.000 θέσεων πέρα από «σπίτι» των Λέικερς είναι η έδρα και των Κλίπερς στο NBA, των Κινγκς στο NHL και των Σπαρκς στο WNBA. 

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Associated Press, το Crypto.com πληρώνει 700 εκατομμύρια δολάρια για τη μετονομασία του γηπέδου για 20 χρόνια. Εκτιμάται ότι είναι η μεγαλύτερη συμφωνία για τα δικαιώματα ονοματοδοσίας στην αθλητική ιστορία, σημειώνει ο Guardian. 

Από τον Οκτώβριο του 1999, όταν άνοιξε, το κλειστό γήπεδο ονομάζεται Staples Center, καθώς η αμερικανική εταιρεία ειδών γραφείου είχε εξασφαλίσει τα δικαιώματα της ονοματοδοσίας για 20 χρόνια. Τα Χριστούγεννα θα μετονομαστεί σε Crypto.com Arena. 

Το Crypto.com είναι μια πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων με έδρα τη Σιγκαπούρη. Ιδρύθηκε το 2016 και τον τελευταίο χρόνο έχει δαπανήσει μεγάλα ποσά στον παγκόσμιο αθλητισμό. Μεταξύ άλλων έχει κλείσει συμφωνίες με τη Formula 1, το UFC, την ιταλική Serie A, την Παρί Σεν Ζερμέν και τους Philadelphia 76ers. 

Πέρα από έδρα ομάδων, το Staples Center έχει φιλοξενήσει 19 τελετές απονομής βραβείων Grammy, τρία All Star Game του NBA, δύο του NHL και αμέτρητες συναυλίες. Οι Λέικερς έχουν κερδίσει εκεί έξι πρωταθλήματα του NBA- τα τρία από αυτά συνεχόμενα όταν άρχισαν να το χρησιμοποιούν ως έδρα. 

Όσο για τους Κλίπερς, θα μείνουν για λίγο στο Crypto.com Arena. Από το 2024, όταν εκπνέει η συμφωνία χρήσης του γηπέδου, θα μεταφερθούν στο Intiuit Dome που κατασκευάζεται στο Ίνγκλγουντ. 

Με πληροφορίες από Guardian