Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

«Βασιλιάς» ο Μέσι - Κατέκτησε για 6η φορά τη «Χρυσή Μπάλα»

Ο Μέσι παρέλαβε τη «Χρυσή Μπάλα» σε μία άκρως φαντασμαγορική τελετή που διεξήχθη στο επιβλητικό «Theatre du Chatelet» του Παρισιού

«Βασιλιάς» ο Μέσι - Κατέκτησε για 6η φορά τη «Χρυσή Μπάλα»

Για 6η φορά στην καριέρα του και πρώτη μετά το 2015, ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη για το 2019 από το France Football.

Ο Μέσι παρέλαβε τη χρυσή μπάλα σε μία άκρως φαντασμαγορική τελετή που διεξήχθη στο επιβλητικό «Theatre du Chatelet» του Παρισιού.

Ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα επικράτησε στην τελική ψηφοφορία των Βίρτζιλ Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ) και Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους), που συμπλήρωσαν την τριάδα. Με την 6η «Χρυσή Μπάλα» ο Μέσι έχει το ρεκόρ των περισσότερων κατακτήσεων, αφήνοντας πίσω του τον Κριστιάνο Ρονάλντο που μετρά, πλέον, 5 ανάλογες διακρίσεις.

Ο «Λιο» οδήγησε την περασμένη σεζόν την «Μπάρτσα» στην κατάκτηση του τίτλου της La Liga και παρά το γεγονός ότι η ομάδα του δεν έφτασε στον τελικό του Champions League, ενώ ούτε με την Εθνική Αργεντινής κατάκτησε κάποιο τρόπαιο (αποκλείστηκε στους ημιτελικούς του Copa America), έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής μετά το 2013, που κέρδισε αυτή τη διάκριση χωρίς να έχει σηκώσει το κύπελλο πρωταθλητριών