Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

"Ναι μεν αλλά" στο πολυνομοσχέδιο από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Ν.Νικολόπουλο

"Θα πω «ναι» επί της αρχής αλλά θα καταψηφίσω συγκεκριμένα άρθρα"

Nikos Libertas / SOOC

Την πρόθεσή του να "ψηφίσει «ναι» επί της αρχής του πολυνομοσχεδίου γιατί αισθάνεται δεσμευμένος από την πρόσφατη λαϊκή εντολή" και "«όχι» σε εκείνες τις διατάξεις που φέρνουν νέα φορολογική επιβάρυνση στον ήδη υπερφορολογημένο Έλληνα φορολογούμενο" εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, στο πλαίσιο της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο.

«Θα ψηφίσω "ναι" επί της αρχής του πολυνομοσχεδίου γιατί αισθάνομαι δεσμευμένος από την πρόσφατη λαϊκή εντολή. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα γίνω "χειροκροτητής" επαναλαμβάνοντας τη γνωστή επωδό "ναι σε όλα"», δήλσε ο κ. Νικολόπουλος, διευκρινίζοντας ότι δεν θα ψηφίσει τα άρθρα 1, 2, 3 ,5, 8, 13, 14,15 γιατί, όπως αναφέρει, σωρεύουν αβάσταχτα βάρη για τους πολίτες, οι οποίοι έχουν ήδη πληρώσει το μάρμαρο της κρίσης.

«Ενδεικτικά και μόνο, κάποια από αυτά τα σημεία στα οποία διαχωρίζω την θέση μου και πιστεύω ότι συνιστούν μετατόπιση από τις βασικές δεσμεύσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας, είναι όλες οι προβλέψεις με αναδρομική ισχύ για τις συντάξεις, η κατάργηση των απαλλαγών του ΕΝΦΙΑ, η μείωση των προστίμων για τις ενδοομιλικές συναλλαγές, η επαναφορά των ποινικών διώξεων για οφειλές στην εφορία, η αυστηροποίηση παραμέτρων για τις 100 δόσεις που μάλλον θα οδηγήσουν αρκετούς εκτός ρυθμίσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Θα πω "ναι" σε διατάξεις, που έχουν ουσιαστικό μεταρρυθμιστικό περιεχόμενο και σε εκείνες που εξορθολογίζουν το σύστημα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Αλλά θα φωνάξω "όχι" σε εκείνες που φέρνουν νέα φορολογική επιβάρυνση στον ήδη υπερφορολογημένο Έλληνα φορολογούμενο, σε άλλες που αποχρωματίζουν τις κόκκινες γραμμές και παραλλάσουν τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις», τόνισε, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να επιδείξει έντονο μεταρρυθμιστικό πνεύμα και να αποδείξει ότι ξέρει και μπορεί να συγκρουστεί με την διαφθορά, αλλάζοντας τη χώρα και αποδίδοντας κοινωνική δικαιοσύνη σε ένα κράτος, στο οποίο, όπως αναφέρει, «οι πάρα πολλοί αισθάνονται να ασφυκτιούν από το κράτος και οι πολλοί λίγοι... να απομυζούν το κράτος».