Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

14 πράγματα για τα οποία έπρεπε ο Καραμανλής να είχε "σηκώσει τη γειτονιά στο πόδι"

Με αφορμή τους μουντιαλικούς πανηγυρισμούς του που υποτίθεται ακούστηκαν στη μισή Ραφήνα

14 πράγματα για τα οποία έπρεπε ο Καραμανλής να είχε "σηκώσει τη γειτονιά στο πόδι"

Διάβασα αυτό:

Σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσίευμα του Βήματος, στη στήλη Βηματοδότης, ο πρώην Πρωθυπουργός ξέσπασε σε έξαλλους πανηγυρισμούς, τόσο έντονους που αιφνιδίασε ακόμη και τη φρουρά του «που γνωρίζει ότι τα βράδια στην οικία Καραμανλή επικρατεί ησυχία».

Πάντα κατά το δημοσίευμα, για να μη χάσει το παιχνίδι ο κ. Καραμανλής ανέβαλε ένα προγραμματισμένο του ταξίδι για το εξωτερικό το οποίο τελικά πραγματοποίησε λίγες ώρες μετά τη λήξη του παιχνιδιού.

 

===

 

 

Tέτοιες μικροπολιτικές διαρροές μου προκαλούν ένα μειδίαμα ντροπής.

Σκέφτηκα μερικές ακόμα περιπτώσεις πραγμάτων που θα μπορούσε να είχε σηκώσει τη γειτονιά στο πόδι, κάνοντας και κάτι πραγματικά χρήσιμο τα 5.5 χρόνια που κυβερνούσε. 

 

Τότε που ήταν γνωστός ως "Ο Βούδας της Ραφήνας" που δεν αντιδρούσε ό,τι και να συνέβαινε γύρω του. [Πηγή σκανδάλων και υποθέσεων 5 χρόνια ΝΔ - 50 σκάνδαλα]

 

 

Ας πούμε, θα μπορούσε να είχε σηκώσει τον κόσμο στο πόδι όταν συνέβησαν μερικά απ' τα παρακάτω...

 

 

 

Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ
Ο στενός συνεργάτης του υπουργού Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλου, Α. Χούπης, είχε αναλάβει επ' αμοιβή μέσω εταιρείας να διαμορφώσει τους όρους προκήρυξης και αξιολόγησης αιτήσεων για προσλήψεις στο Δημόσιο εκτός ΑΣΕΠ, και συγκεκριμένα την πρόσληψη 300 υπαλλήλων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

 

 

Απαγωγές Πακιστανών
Οι μαζικές απαγωγές Πακιστανών στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2005, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο, ήταν γεγονός και όχι «προβοκάτσια ή φάρσα», όπως είχε υποστηρίξει ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης. Σε αυτό το κεντρικό συμπέρασμα κατατείνει, μετά από πολύμηνη έρευνα, το πόρισμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Οι απαγωγές Πακιστανών πραγματοποιήθηκαν από όργανα των ελληνικών κρατικών υπηρεσιών, όπως δήλωσαν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Λινός και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δ. Παπαγγελόπουλος.

 

 

Οι κουμπάροι και το καρτέλ του γάλακτος
Οι συναλλαγές των επιχειρηματιών για τη μείωση των προστίμων τους εις βάρος των καταναλωτών, σχετικά με το καρτέλ του γάλατος που εμπλέκει και στελέχη της εταιρείας ΜΕΒΓΑΛ. Για να μειωθεί το πρόστιμο των 25 εκατ. ευρώ, έπρεπε η εταιρεία να καταβάλει το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ ως αντίτιμο. Σύμφωνα με την κατάθεση του προέδρου της ΜΕΒΓΑΛ κ. Παπαδάκη, του υπεδείχθει ότι τα χρήματα θα έπρεπε να κατατεθούν σε θυρίδα, με τραπεζική επιταγή.

 

 

Υπόθεση Ζαρντινιέρας
Ο άγριος ξυλοδαρμός του Κύπριου φοιτητή, Αυγουστίνου Δημητρίου, μπροστά στο ξενοδοχείο ABC στη Θεσσαλονίκη από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ο φοιτητής περπατούσε σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης όταν δέχτηκε απρόκλητα την επίθεση αστυνομικών. Αρκετές ώρες πριν, είχε προηγηθεί πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στην οποία όμως ο ίδιος δεν είχε συμμετάσχει. Μετά τον ξυλοδαρμό, οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι «ο φοιτητής έπεσε και χτύπησε σε παρακείμενη ζαρντινιέρα»...Ευτυχώς ο νέος σώθηκε, αλλά με αρκετά τραύματα, ενώ οι υπεύθυνοι...έπεσαν στα μαλακά.».

 

 

 

Το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων
Μία υπόθεση η οποία έφερε στην επιφάνεια το ζήτημα της διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Βασικός στόχος του Υπουργείου Απασχόλησης ήταν να γίνονται αγορές σύνθετων και μη ομολόγων, χωρίς να υπάρχουν τα κατάλληλα πρόσωπα τα οποία θα μπορούσαν να ελέγξουν πιθανές έκνομες ενέργειες, οι οποίες σημειώνονταν, σε βάρος των οικονομικών του ελληνικού Δημοσίου. Παρά τις πιέσεις της αντιπολίτευσης και της κοινής γνώμης, ο τότε Υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης, δεν απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση για το ζήτημα των ομολόγων...

 

 

Φωτιές στην Πελοππόνησο/ Εύβοια
Οι πιο αμφιλεγόμενες και πιο πολύνεκρες πυρκαγιές είναι αυτές που στιγμάτισαν την προεκλογική περίοδο του 2007 και εξαιτίας της τρομοκρατίας έδωσαν τη νίκη και πάλι στη ΝΔ.
 

 

 

Αναψυκτήριο ο... Μαγγίνας
Πρόστιμο-μαμούθ, αλλά με πολλά «παράθυρα», επέβαλε η Πολεοδομία Μαρκόπουλου στο «αναψυκτήριο» Μαγγίνα στα Χατζήρια Κορωπίου.Το πρόστιμο ανέγερσης επτά τελικά παράνομων κτισμάτων που του επιβλήθηκε φτάνει στα 112.156 ευρώ, ενώ οφείλει και πρόστιμο διατήρησης ύψους 52.782 ευρώ για κάθε χρόνο από την κατασκευή τους. 

 

 

To αυθαίρετο του Σουφλιά
Χωρίς αναθεωρημένη οικοδομική άδεια έχτιζε εξοχική κατοικία στην περιοχή Θυμάρι Αναβύσσου ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς.

 

 

Ο Κουκοδήμος και ο κομιστής
Κληθείς να απαντήσει στις καταγγελίες που του απέδιδαν ότι διακόμισε πρόταση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, Σπ. Κλαδά, «να κλείσει η υπόθεση των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ του Θέμου Αναστασιάδη» με αντάλλαγμα «να μην αναφερθεί το όνομά του στο θέμα Ζαχόπουλου», ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κουκοδήμος, ανεξαρτητοποιείται και προκαλεί επιπλέον «πονοκεφάλους» στην κυβέρνηση που μένει προσωρινά με 151 βουλευτές.

 

 

Το ταξίδι Λιάπη με έξοδα της Siemens
Η γερμανική εταιρεία Siemens, πρωταγωνίστρια του γνωστού σκανδάλου, έκανε κράτηση για τον τότε Υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη, για τις 16 Ιουνίου 2005, στο ξενοδοχείο Westin, της Λειψίας. Η Siemens αντιμετώπιζε ως εταιρικό της ταξίδι τη διοργάνωση της επίσκεψης, που εκπόνησε η θυγατρική της από την Αθήνα, σε Λειψία, Ζάλτσμπουργκ και Φρανκφούρτη, από τις 16 μέχρι τις 20 Ιουνίου 2005, με οργανωτή το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, Μιχάλη Χριστοφοράκο.

 

 

Υπόθεση Παυλίδη - Χρηματισμός
Ο εφοπλιστής, Φώτης Μανούσης, καταγγέλλει ότι χρημάτισε το περιβάλλον του Υπουργού Αιγαίου, Αριστοτέλη Παυλίδη, για δρομολόγια της άγονης γραμμής. Ακόμη μια φορά περί πολιτικής ευθύνης ο λόγος, αλλά η κυβέρνηση «κωφεύει».

 

 

Σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου
Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες και οι κρυφές διασυνδέσεις του ηγούμενου Εφραίμ συνιστούν το διαβόητο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Η αποκάλυψη της παραχώρησης πολλών εκτάσεων στη Χαλκιδική «ταράζει τα νερά» στη δημόσια ζωή της χώρας. Το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου κοστίζει στο ελληνικό Δημόσιο, αλλά και στην κυβέρνηση... Έταιρος πρωταγωνιστής της υπόθεσης, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος φέρεται να έχει συντονίσει μία από τις πιο κερδοφόρες δραστηριότητες σε βάρος του δημόσιου πλούτου.

 

 

Έκθεση Θεσσαλονίκης 2008 - Ο Καραμανλής καλύπτει Βουλγαράκη και Ρουσόπουλο
Η κυβέρνηση τροφοδοτεί τα ΜΜΕ διαρκώς με σκάνδαλα και η κοινωνία «βράζει». Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός «ανοίγει ομπρέλα» προστασίας στους υπουργούς της κυβέρνησης που ενεπλάκησαν σε υποθέσεις διαπλοκής και αποτέλεσαν αντικείμενο εσωκομματικής επίθεσης. Από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Καραμανλής διαψεύδει τις προσδοκίες και των τελευταίων πολιτών που ήλπιζαν σε μία ρητή, δημόσια αποδοκιμασία των συμπεριφορών που έπλητταν το κύρος της πολιτικής ζωής.

 

 

Η δολοφονία του Αλέξη
Ο 15χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος σκοτώνεται αναίτια από τα πυρά αστυνομικού, στα Εξάρχεια, σηματοδοτώντας ένα κύκλο κοινωνικής έκρηξης. Η ευσυνειδησία της κυβέρνησης εξαντλείται σε μία εικονική παραίτηση, του Υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, η οποία δεν γίνεται δεκτή από τον κύριο Καραμανλή, που όχι απλά δε σήκωσε τη γειτονιά στο πόδι, αλλά γύρισε απ' το άλλο πλευρό και συνέχισε να κοιμάται...