Το εστιατόριο Balcony στη μοδάτη γειτονιά του Κουκακίου, μια ανάσα από το Μουσείο της Ακρόπολης, μετά από έναν χρόνο λειτουργίας ξεκίνησε τη χειμωνιάτικη περίοδο με νέες προτάσεις στο μενού και καινούργιο σεφ στην κουζίνα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Balcony στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο του 1920 που σε ταξιδεύει στη γοητεία της παλιάς Αθήνας. Σάλα ψηλοτάβανη στα θερμά χρώματα της ελιάς και λιτό μπαλκόνι με θέα στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη που τιμούν πολλοί ξένοι επισκέπτες. Την επιμέλεια του μενού έχει και αυτήν τη σεζόν ο σεφ Νίκος Φωτιάδης και στην κουζίνα μαγειρεύει πλέον ο Σίμος Τριανταφύλλου, ο οποίος, αφού πέρασε από εστιατόρια της Ισπανίας, της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν, έκανε μια στάση στην Αθήνα στο εστιατόριο Βασίλαινας και πρόσφατα επέστρεψε από την Καραϊβική. Νέα πνοή στο μενού, έμφαση στην εντοπιότητα και «σε ιδιαίτερα προϊόντα που δεν είναι γνωστά στον ελλαδικό χώρο αλλά είναι ελληνικά» εξηγεί ο Νίκος Φωτιάδης.
Από τα κυρίως, τα φαρδιά ζυμαρικά πέτουρα με καταγωγή από τα Γιαννιτσά σερβίρονται με καλομαγειρεμένη ουρά μόσχου, αρωματισμένη με φασκόμηλο και ενισχυμένη με κεφίρ (€12). Ένα πιάτο με οικεία γεύση. Η σέλα αρνιού γεμίζεται με φέτα, κάσιους, σπανάκι και σφουγγάτο Μυτιλήνης που χαρίζει την ευωδιά του από τα μυριστικά στο μελωμένο κρέας (€16). Ενδιαφέρουσα η λίστα κρασιών, με τιμές λογικές. Στο Balcony θα απολαύσεις αληθινή φιλοξενία.
Balcony, Βεΐκου 1, Κουκάκι, 211 4118437