Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Βeach Creatures, Parisko

Έκθεση του συνιδρυτή και καλλιτεχνικού υπεύθυνου των εκδόσεων ΟΞΥ

Βeach Creatures, Parisko

Οι άνθρωποι ήταν από πάντα σιχαμεροί, διεφθαρμένοι και χαμερπείς κι αν δεν υπήρχαν ο Δευκαλίων και η Πύρρα να πετούν πέτρες πίσω τους μετά τον κατακλυσμό για να ξαναγεννηθεί το είδος, τώρα δε θα υπήρχε κανείς μας. Λίγοι γνωρίζουν πως κάποιες απ’ αυτές τις πέτρες αρνήθηκαν να μεταμορφωθούν σε ανθρώπους. Σκληρά πλάσματα! Θαλασσινά. Σφήνωσαν στα βράχια και παρέμειναν κοντά στο νερό, χιλιάδες χρόνια τώρα, ακούνητα και χαμαιλεοντικά, μετέωρες μεταξύ ζωής και ύλης, ασφαλείς μέσα στην άχρονη ησυχία τους.

Γι’ αυτό, αν νιώσεις κάτι να σαλεύει ξοπίσω σου σε κάποια παραλία, αρκεί να αφουγκραστείς: Είναι τα beach creatures του Paris Koutsikos που ξυπνούν με τις πρώτες ηλιαχτίδες του Μάη, αγαπούν τα κορίτσια με μπικίνι και, ή σου κλείνουν το μάτι περιπαιχτικά, είτε κάνουν πως κοιτούν αλλού.

Μας παρακολουθούν μυστικά, άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε με φρίκη, πάντα όμως με τη δέουσα σοβαρότητα χάρη στη μακαριότητα που τους χαρίστηκε. Επιδεικτικά απαθή κι αδιάφορα, τους αρέσει να μας χαζεύουν αφ’ υψηλού, διασκεδάζοντας να μας βλέπουν να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη.

 

Βιογραφικό καλλιτέχνη

Ο Πάρις Κούτσικος (parisko) γεννήθηκε στην Φλωρεντία το 1967. Σπούδασε στην Αθήνα (ΑΚΤΟ) και στο Λονδίνο (Middlesex University). Υπήρξε συνιδρυτής και καλλιτεχνικός υπεύθυνος των εκδόσεων ΟΞΥ από το 1995 έως το 2007. Έκτοτε δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα γραφιστικών εφαρμογών: Τοιχογραφίες, μεταξοτυπίες, σχεδιασμό λογοτύπων, καλλιτεχνική επιμέλεια σε έντυπα (βιβλία, posters, cd covers), κολάζ, εικαστικά, εικονογράφηση, εγκαταστάσεις και άλλα. Το 2016, η ομάδα ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΝ της οποίας ήταν ιδρυτικό μέλος, διακρίθηκε με το Μέγα ΕΒΓΕ Γραφιστικής.

Τρίτη- Κυριακή: 19:00 - 03:00 Είσοδος Ελεύθερη