Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ο ψηφιακός ρατσισμός για ένα διαφημιστικό σποτ

Μια διαφυλετική οικογένεια και τα εκατοντάδες αρνητικά σχόλια που δέχτηκε

Ο ψηφιακός ρατσισμός για ένα διαφημιστικό σποτ

 

Το παρακάτω διαφημιστικό είναι ένα από τα πολυσυζητημένα διαφημιστικά των τελευταίων μηνών στην Αμερική. Μια εταιρεία κορν φλεικς χρησιμοποίησε στο διαφημιστικό της μια διαφυλετική οικογένεια. Η μητέρα λευκή και ο πατέρας μαύρος. Με το που ανέβηκε το διαφημιστικό στο youtube γέμισε με ρατσιστικά σχόλια. Το youtube αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει το σχολιασμό. Όπου όμως και αν αναδημοσιεύεται οι haters συνεχίζουν ακάθεκτοι να παραληρούν ακόμα και σήμερα, μήνες μετά την πρώτη του προβολή. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το τι λένε από εδώ:

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας λένε ότι το διαφημιστικό αγαπήθηκε από τον κόσμο και ότι τα αρνητικά σχόλια προέρχονται αποκλειστικά από το ίντερνετ. Όμως ποιοι είναι το ίντερνετ; Όλοι εμείς πίσω από μια μάσκα που βγάζουμε τον πραγματικό μας εαυτό.

Έχουμε παρακολουθήσει διαφημιστικά που είναι μικρά διαμαντάκια, πολύ καλύτερα από ταινίες. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας στο μέλλον θα δούμε περισσότερα αριστουργήματα. Αυτό όμως το διαφημιστικό σποτ κατάφερε, εκτός απο ντόρο, να κάνει κάτι σημαντικότερο από τέχνη. Κατάφερε με τις αντιδράσεις που προκάλεσε, να σκιαγραφήσει το προφιλ της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που δεν είναι έτοιμη να δεχτεί το διαφορετικό.

Οι αντιδράσεις των παιδιών βλέποντας το διαφημιστικό είναι μοναδικές. Δίνουν την ελπίδα για μια καλύτερη μελλοντική κοινωνία:

 


Υ.Γ

Μπορείς να φανταστείς τι θα γινόταν στο ελληνικό ίντερνετ, αν έπαιζε στην ελληνική τηλεόραση ανάλογο διαφημιστικό με μαύρο πατέρα και λευκή Ελληνίδα μάνα; Άστο καλύτερα.