Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ένα αγαπημένο μου μαγαζί με donuts στην Θεσσαλονίκη!

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Donuts περνάμε μία κολασμένη βόλτα από τα Eri's Donuts

Ένα αγαπημένο μου μαγαζί με donuts στην Θεσσαλονίκη!

 

 Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν κι άλλα, εξίσου καλά (ή και καλύτερα ακόμα), donutάδικα στην πόλη, ωστόσο ομολογώ ότι κανένας λουκουμάς δεν έχει μείνει περισσότερο στο μυαλό μου από τα ζεστά ντόνατ του Τάσου από τα Eri's Donuts.

Η Παγκόσμια μέρα Donut (πρώτη Παρασκευή του Ιούνη) θεσπίστηκε το 1938 από τον Στρατό της Σωτηρίας, για να τιμήσει τους άνδρες και τις γυναίκες που σέρβιραν ντόνατς στους στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Κι αυτό είναι πάνω κάτω ό,τι χρειάζεται να ξέρετε ώστε να γιορτάσετε κερνώντας τον εαυτό σας έναν λαχταριστό λουκουμά, λόγω της ημέρας!

φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO

Ο Τάσος Γκουσγκούνης, πρώην επαγγελματίας μπασκετμπολίστας, λάτρευε τα Dunkin Donuts και τον Ιούνιο που μας πέρασε άνοιξε το δικό του, Eri's Donuts

Σε μια λιλιπούτεια γωνία πάνω στην Τσιμισκή φτιάχνονται οι πιο ποιοτικοί και χειροποίητοι λουκουμάδες που μπορείς να βρεις στη πόλη.
Για την ακρίβεια δεν φτιάχνονται, τους φτιάχνεις μόνος σου, εκείνη τη στιγμή.

Custom made, όχι αστεία.

φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO

Οι λουκουμάδες φτάνουν από το εργαστήριο ζεστοί, αρκετές φορές μέσα στη μέρα.

Διαλέγεις το μέγεθος που σου ταιριάζει, διαλέγεις την γέμιση (δεκαπέντε διαφορετικές γεύσεις από σοκολάτα και μαρμελάδες, μέχρι ταχίνι, φυστικοβούτυρο, snikcekrs και bueno), και στο τέλος διαλέγεις και την ζεστή επικάλυψη που λιώνει εκείνη την ώρα σε μπεν μαρί. Τρούφες, ινδοκάρυδα και τα συναφή.

Ο πιο ακριβός συνδυασμός δεν θα ξεφύγει πάνω από 1,20 ευρώ.

φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO
φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO

Φυσικά, το νέο διαδόθηκε αστραπιαία από στόμα σε στόμα, και ο ιδιοκτήτης μαντεύει τον λόγο:

"Το σχέδιο ήταν το εξής.

Φέρνουμε στο μαγαζί τα ακριβότερα υλικά. Ταχίνι, μαρμελάδες πραγματικές - όχι νερά με σιρόπια και χρώματα, σοκολάτα αληθινή -όχι σκόνες, κ.ο.κ

Δουλεύουμε με μικρό ποσοστό κέρδους αλλά ποντάρουμε στην κατανάλωση."

Δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε: Donut με γέμιση φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα βερίκοκο.

φωτ.: Αιμιλία Παναγιώτου/LIFO

*Τσιμισκή 124

 

Εσείς;

Πού έχετε φάει τον καλύτερο λουκουμά;

 

 

Το άρθρο για τα Eri's Donuts δημοσιεύτηκε αρχικά στο μεγάλο μας αφιέρωμα για τα "5+1 καινούρια παραμυθένια ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης", ανάμεσα σε πέντε ακόμα γλυκουλιές της πόλης.