ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ο δημιουργός του διάσημου κώδικα στο «Matrix» αποκάλυψε τι πραγματικά σημαίνει

Ο δημιουργός του διάσημου κώδικα στο «Matrix» αποκάλυψε τι πραγματικά σημαίνει Facebook Twitter
0

Ο διάσημος κώδικας στις ταινίες «Matrix», της «ψηφιακής βροχής» από πράσινα ψηφία και νούμερα σε μαύρο φόντο, είναι ίσως το πιο αναγνωρίσιμο στοιχείο της τριλογίας. Δεκαοκτώ χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας ο δημιουργός του κώδικα αποκάλυψε τι σημαίνει στην πραγματικότητα.

Ο Simon Whiteley, σχεδιαστής παραγωγής και στις τρεις ταινίες «Matrix», «The Matrix Reloaded» και «The Matrix Revolutions», έκανε την αποκάλυψη με αφορμή την κυκλοφορία της τελευταίας του δουλειάς «The Lego Ninjago Movie». Προς απογοήτευση ίσως των φανατικών θαυμαστών της ταινίας, ο ίδιος εξήγησε πως ο κώδικας δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ιαπωνικές συνταγές της συζύγου του για σούσι.

«Μ' αρέσει να λέω στον κόσμο πως ο κώδικας του Matrix έχει δημιουργηθεί από ιαπωνικές συνταγές για σούσι. Χωρίς αυτόν τον κώδικα, δεν υπάρχει Matrix», δήλωσε ο Whiteley, μιλώντας στο CNet, σημειώνοντας πως πρακτικά απλώς σκάναρε χαρακτήρες από ιαπωνικά βιβλία μαγειρικής της γυναίκας του. 

Οι τίτλοι έναρξης με τους πράσινους, φωσφορίζοντες, κάθετα κυλιόμενους αλφαριθμητικούς χαρακτήρες του εκτελέσιμου κώδικα του Matrix σε μαύρο φόντο έχουν ταυτιστεί με τις ταινίες «Μatrix» όσο και ο πρωταγωνιστής τους, Κιάνου Ριβς. Για πολλά χρόνια θαυμαστές των ταινιών έχουν αφιερώσει αναλύσεις επί αναλύσεως για να καταφέρουν να τον αποκωδικοποιήσουν και παρόμοιοι κώδικες έχει εμφανιστεί και σε άλλες ταινίες και τηλεοπτικά σόου, ενώ έχει εμπνεύσει και πολλές θεωρίες συνωμοσίας. 

 
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ