Οι φοιτητές του Μπέρκλεϊ τρέχουν γυμνοί στους διαδρόμους και τις βιβλιοθήκες (NSFW)

Facebook Twitter
1


Το Naked Run του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ διοργανώνεται κάθε εξάμηνο, την εβδομάδα πριν από τις τελικές εξετάσεις. Οι σπουδαστές του φημισμένου καλιφορνέζικου ιδρύματος πετούν ένα μέρος ή όλα τα ρούχα τους και τρέχουν γυμνοί στους διαδρόμους και τις βιβλιοθήκες, καθώς οι υπόλοιποι παρακολουθούν το ξαφνικό θέαμα με θαυμασμό ή τρόμο. Το «δρώμενο» διαρκεί περίπου 20 λεπτά και το γυμνό πλήθος καταλήγει στο κέντρο της βιβλιοθήκης αλαλάζοντας.

Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο έχει μακρά πορεία στον γυμνό ακτιβισμό, που χρονολογείται από την εποχή της σεξουαλικής επανάστασης και του κινήματος για την ελευθερία της έκφρασης. Για κάποιους φοιτητές, αυτή η παράδοση αποτελεί φόρο τιμής σε εκείνα τα χρόνια, αλλά για τους περισσότερους είναι ένας απλός τρόπος να διώξουν το άγχος πριν από τις εξετάσεις.

Παρόμοιες «αγχολυτικές» παραδόσεις υπάρχουν και σε άλλα πανεπιστήμια. Οι φοιτητές του Κολούμπια συμμετέχουν σε μια συντονισμένη «κραυγή», ουρλιάζοντας τα μεσάνυχτα πριν από την ημέρα έναρξης των εξετάσεων. Στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, την εβδομάδα της εξεταστικής, η φοιτητική μπάντα παίζει κάθε βράδυ ένα εικοσάλεπτο μίνι κονσέρτο έξω από την βιβλιοθήκη που λειτουργεί όλο το 24ωρο.


 
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Βλακειες...Το Πανεπιστημιο του Μπερκλει και γενικοτερα η περιοχη του Μπερκλει ειναι εδω και δεκαετιες οτι πιο συντηρητικο υπαρχει στην ευρυτερη περιοχη της Bay Area. Υπαρχει γκουρμε-γκετο λιγα τετραγωνα απο το πανεπιστημιο και ολοι οι δηθεν αριστεροι ειναι στην ποζα ( ολο λογια - ζωντας πλουσιοπαροχα στους περιβοητους "λοφους" του και διπλα στο "παπαδαριο της διανοησης" τους πληρως ευθυγραμισμενους με το καπιταλιστικο συστημα πανεπιστημιακους του ιδρυματος)...Για το συγκεκριμενο ζητημα ισως να θελατε να μαθετε για το πως διαμορφωθηκε η συγκεκριμενη νομοθεσια στο πανεπιστημιο και την πολη του Μπερκλει. Επικεντρο της ειναι ο Μαρτινεζ ο Αντριου ο οποιος τελικα αυτοκτονησε το 2006. Εδω η ιστορια του που ξεκινα τον Σεπτεμβρη του 1992 μεσα στο καμπους : https://en.wikipedia.org/wiki/Andrew_Martinez