Απεργία την Πρωτομαγιά

To πείραμα με τον ταύρο και τους 40 ακίνητους άντρες στην αρένα

To πείραμα με τον ταύρο και τους 40 ακίνητους άντρες στην αρένα Facebook Twitter
3

Θα είχατε το θάρρος να αντιμετωπίσετε έναν ταύρο χωρίς να κινηθείτε καθόλου; Αυτό το βίντεο στο Facebook έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον στα social media καθώς δείχνει περίπου 40 νεαρούς άντρες να κάνουν ακριβώς αυτό, παρουσιάζοντας παράλληλα την απροσδόκητη συμπεριφορά ενός ταύρου. Το βίντεο μοιράστηκε στο Facebook ο μπλόγκερ Salvador Raya και έχει κάνει το γύρο του κόσμου μέσα από δελτία ειδήσεων και ιστοσελίδες ενώ έχει καταφέρει να κάνει εκατοντάδες χιλιάδες κοινοποιήσεις.

 

Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για το πότε και πού ακριβώς είναι γυρισμένο και αυτό είναι που το κάνει επίφοβο για hoax ή κάποια παρανόηση σχετικά με το τι δείχνει. Σύμφωνα με την μικρή περιγραφή που δίνεται είναι το πείραμα ενός καθηγητή από το Μεξικό, που με τη βοήθεια εθελοντών φοιτητών θέλησε να αποδείξει αυτό που πολλοί υποστηρίζουν: o ταύρος δεν επιτίθεται αν δεν αισθανθεί απειλή και στις ταυρομαχίες τον ερεθίζει η κίνηση - ούτε καν το χρώμα του κόκκινου πανιού.

Στο βίντεο φαίνεται ένας ταύρος που με ακροβατικό σχεδόν τρόπο αποφεύγει να χτυπήσει κάποιον και το μόνο που δείχνει να θέλει είναι η διαφυγή από την αρένα. Ωστόσο αυτές οι εικόνες έχουν διχάσει και αρκετοί υποστηρίζουν πως είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό ή πως ο πρόκειται για θηλυκό ζώο που από τη φύση του δεν είναι τόσο επιθετικό. 

 

Όπως και να έχει, δεν παύει να είναι μια εντυπωσιακή καταγραφή:

 

3

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ