Η CIA «απέλυσε» έναν σκύλο επειδή αντί να εντοπίζει εκρηκτικά και βόμβες προτιμούσε το παιχνίδι

Η CIA «απέλυσε» έναν σκύλο επειδή αντί να εντοπίζει εκρηκτικά και βόμβες προτιμούσε το παιχνίδι Facebook Twitter
1

Η CIA αποφάσισε να «απολύσει» τελικά την Lulu, έναν σκύλο που εκπαιδευόταν για να εντοπίζει εκρηκτικά και βόμβες, επειδή προτιμούσε το παιχνίδι και ήταν «ξεκάθαρο πως δεν κάνει για τη δουλειά».

H αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών γνωστοποίησε μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter πως το 18 μηνών θηλυκό Λαμπραντόρ «δεν ενδιαφερόταν άλλο για την αναζήτηση εκρηκτικών» και πως «ξεκάθαρα δεν διασκέδαζε καθόλου με όλο αυτό». Όπως σημείωσαν, με μεγάλη τους λύπη ανακοινώνουν ότι η Lulu αποκλείστηκε από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συμμετείχε με στόχο να υπηρετήσει τελικά σε αστυνομικό τμήμα της Βιρτζίνια. 

«Μερικές φορές, ακόμη κι όταν ένα κουτάβι ελέγχεται σωστά και μετά μαθαίνει επιτυχώς πώς να εντοπίζει εκρηκτικά με την όσφρηση, έρχεται η στιγμή που το κάνει ξεκάθαρο ότι δεν επιθυμεί πλέον μια ζωή σαν σκύλος K9», αναφέρει η CIA, που εξήγησε μέσω Twiter ολόκληρη την ιστορία της Lulu, δημοσιεύοντας ταυτόχρονα και πολλές φωτογραφίες της.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εκπαίδευσης που διαρκεί συνολικά δέκα εβδομάδες, οι συγκεκριμένοι σκύλοι αναμένονται να είναι σε θέση να μυρίζουν περίπου 19.000 διαφορετικές μυρωδιές εκρηκτικών ουσιών. Ωστόσο η Lulu, ελάχιστο καιρό αφότου ξεκίνησε η εκπαίδευσή της, έδειξε ότι δεν έχει καμία διάθεση να το συνεχίσει.


«Όλοι οι σκύλοι, όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι όταν είναι μαθητές, έχουν καλές και κακές ημέρες όταν μαθαίνουν κάτι καινούργιο. Το ίδιο συμβαίνει και στα μαθήματα με τα κουτάβια. Ένα κουτάβι μπορεί να ξεκινήσει τεμπέλικα, μαντεύοντας πού είναι οι μυρωδιές, ή απλώς να δείχνει γενικότερη περιφρόνηση σε όσα διδάσκονται εκείνη τη στιγμή. Συνήθως αυτό διαρκεί μια ημέρα, ίσως δύο. Υπάρχουν εκατομμύρια λόγοι για τους οποίους ένας σκύλος έχει μια κακή ημέρα και οι εκπαιδευτές καλούνται να κάνουν τον "σκυλο-ψυχολόγο" για να καταφέρουν δουν πώς να τα βοηθήσουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως εξηγεί η CIA, μερικές φορές οι σκύλοι βαριούνται και χρειάζονται περισσότερο χρόνο για παιχνίδι ή μεγαλύτερες προκλήσεις, ή απλώς να κάνουν ένα διάλειμμα. Ενίοτε μπορεί να έχουν και αλλεργίες στο φαγητό οπότε να πρέπει να αλλαχθεί κάποια από τις τροφές.

Ωστόσο τίποτα από αυτά δεν ισχύει στην περίπτωση της Lulu. «Για μερικούς σκύλους, όπως η Lulu, γίνεται αμέσως ξεκάθαρο πως το πρόβλημα δεν είναι παροδικό. Αντιθέτως καταλαβαίνεις πως δεν προορίζονται για αυτή τη δουλειά. Φάνηκε πως δεν την ενδιαφέρουν τα εκρηκτικά. Ακόμη κι όταν της δόθηκε κίνητρο με φαγητό και παιχνίδι για να συνεχίσει την αναζήτηση, ήταν ξεκάθαρο ότι δεν διασκέδαζε καθόλου πια».

«Ήταν εξαιρετικά δύσκολη απόφαση να κάνουμε το καλύτερο γι' αυτήν και να την αποκλείσουμε από το πρόγραμμα», προσθέτει η ανακοίνωση.

Η ιστορία της Lulu είχε όμως αίσιο τέλος, αφού τελικά υιοθετήθηκε από τον εκπαιδευτή της και τώρα πια αντί να προσπαθεί να βρει εκρηκτικές ουσίες, «περνά τον χρόνο της παίζοντας με παιδιά, μυρίζοντας κουνέλια και σκίουρους στην πίσω αυλή και τρώγοντας γεύματα και λιχουδιές μέσα από ένα πιατάκι σκύλου».

It's Viral
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια