H απίστευτη φώκια που πήδηξε στη βάρκα ανθρώπων για να γλιτώσει από φάλαινες δολοφόνους

H απίστευτη φώκια που πήδηξε στη βάρκα ανθρώπων για να γλιτώσει από φάλαινες δολοφόνους Facebook Twitter
10

Μια φώκια καταδιώκεται από φάλαινες δολοφόνους. Το μεγάλα κήτη καταδιώκουν το ζώο το οποίο αν και ξέρει να κολυμπά επιδέξια δυσκολεύεται να τους ξεφύγει. Τελικά όμως βρίσκει τη σανίδα σωτηρίας - για την ακρίβεια τη βάρκα σωτηρίας.

Αν και η βάρκα είναι γεμάτη ανθρώπους, η φώκια προτιμά να ρισκάρει την δική τους παρέα, παρά να μείνει στο νερό με τις Όρκες.

Έκπληκτοι, αλλά και λίγο φοβισμένοι καθώς οι φάλαινες περικυκλώνουν τη βάρκα τους, οι επιβάτες καταγράφουν τη διάσωση.

Η φώκια πηδά στο σκάφος:

Οι φάλαινες τη βλέπουν και περικυκλώνουν το θήραμα- και τη βάρκα:

Το αίσιο φινάλε:

It's Viral
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Εντύπωση που έκανε το αγωνιώδες και φοβισμένο βλέμμα της φώκιας. Το συμπόνεσα το ζωάκι.Επίσης εντύπωση που έκαναν και οι βλακώδεις εκφράσεις των αμερικανών. Αμηχανία και βλακεία μαζί!...
H Γη είναι ένα σφαγείο.Χαίρεσαι που σώθηκε μια φώκια αλλά μια φάλαινα θα πεθάνει από την πείνα.Προσωπικά πάντα υποστηρίζω τον αδύναμο και τον αμυνόμενο αλλά εδώ ο κάθε φιλόζωος οφείλει να έχει ουδέτερη στάση.
Από τί μπορεί να πεθάνει μια όρκα δηλαδή;Από βαρεμάρα;Από πείνα θα πεθάνει όπως πεθαίνουν τόσα και τόσα ζώα καθημερινά.Εγώ στη βάρκα είπαμε, με τον αμυνόμενο,αλλά εγώ δεν το παίζω φιλόζωος.Γέρνω προς το συναίσθημα παρά προς την τροφική αλυσίδα.
Εντάξει βρε Berat δεν ήταν η μοναδική φώκια που θα μπορούσαν να φάνε. Είμαι σίγουρος ότι λίγο αργότερα βρήκαν μια άλλη, άγνωστη σε εμάς, φώκια και την έφαγαν.Το ζήτημα είναι ότι κάθε ζωντανό ον (που δεν είναι ψυχοπαθές) συμπάσχει με τα επίσης ζωντανά όντα που ταυτίζεται .... έστω και αν αυτό είναι μέσω μιας εικόνας τους λίγων δευτερολέπτων.Όταν λέω ότι οι φάλαινες έφαγαν μια άλλη φώκια αισθάνομαι ουδέτερα. Ούτε χαίρομαι, ούτε λυπάμαι για αυτό. Αντίθετα, για την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ φώκια όλοι θα αισθανθούν κάποιο αίσθημα οίκτου και θα χαρούν που τελικά τη γλίτωσε... γιατί την γνωρίσαμε έστω και λίγο, είδαμε πως κοίταγε, συνδεθήκαμε για μερικά δευτερόλεπτα μαζί της.
Παρόμοιο περιστατικό είχα δεί στο διαδίκτυο πριν 20(?)χρόνια.Πάντως οι όρκες δεν πειράζουν ανθρώπους.Είναι αταβιστικό ταμπού γραμμένο στο DNA τους.Περίπου το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα θαλάσσια θηλαστικά.Εμείς βέβαια -οι άνθρωποι- τα μακελεύουμε.