ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τυφλά και αυτιστικά παιδιά αγκαλιάζουν τον ελέφαντα που τα βοηθά να αναπτύξουν δεξιότητες

Τυφλά και αυτιστικά παιδιά αγκαλιάζουν τον ελέφαντα που τα βοηθά να αναπτύξουν δεξιότητες Facebook Twitter
EPA / RUNGROJ YONGRIT
0

O νεαρός αρσενικός ελέφαντας Plai Kwan Mueang είναι ξαπλωμένος και δέχεται τις αγκαλιές μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η αλληλεπίδραση με τον ελέφαντα γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος εκπαίδευσης παιδιών που είναι τυφλά και έχουν αναπηρίες. Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια στην επαρχία Nakhon Ratchasima στην Ταϊλάνδη. μετά από παρατηρήσεις που σημείωναν πως τα τυφλά και αυτιστικά παιδιά αλληλεπιδρούν θετικά με τους ελέφαντες. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε ώστε να βοηθήσει τα μικρά παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες να προσαρμοστούν καλύτερα στην κοινωνία, βοηθώντας τα να μάθουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους και να αναπτύξουν συγκεκριμένες δεξιότητες για την καθημερινή τους ζωή.

Επιπλέον παρέχει ευκαιρίες για τα παιδιά να αλληλεπιδρούν με τους ελέφαντες και τη φύση, ακούγοντας τον ήχο, αγγίζοντας, ταΐζοντας και οδηγώντας τους ελέφαντες. Επιπλέον, το πρόγραμμα έχει ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να βελτιώσουν το μυικό τους σύστημα και τη σωματική κίνηση ενώ οδηγούν τους ελέφαντες. Επί του παρόντος, το κέντρο διαθέτει δύο ελέφαντες, ένα θηλυκό ελέφαντα που ονομάζεται Pang Kam Moon και τον νεαρό αρσενικό ελέφαντα που βλέπετε στη φωτογραφία. Και τα δύο ζώα έχουν διασωθεί από ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και απολαμβάνουν τη φροντίδα στο πάρκο που ζουν. Η Ταϊλάνδη έχει κατ 'εκτίμηση 1.995.890 άτομα με αναπηρία και περίπου 600.000 τυφλούς, οι οποίοι αποτελούν το ένα τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας, ενώ υπάρχουν μόνο 17 σχολεία για παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες στη χώρα.

Η χρηματοδοτική στήριξη της κυβέρνησης είναι περιορισμένη για τις εγκαταστάσεις και το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης με ελέφαντες στηρίζεται σε δωρεές. 

It's Viral
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ