4
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2017: ΟΤΑΝ Ο ΦΑΚΟΣ ΤΟΥ LIFO.GR ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

4 νέοι άνθρωποι μιλούν στo φακό της LifO για την πάλη με τη νευρική ανορεξία

"Η νευρική ανορεξία είναι η ψυχική νόσος με τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας και τα χαμηλότερα ποσοστά κοινωνικής κατανόησης. Πιο συχνά, θεωρείται πεισματική επιλογή του νοσούντος ατόμου παρά σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η έλλειψη αποδοχής όσων υποφέρουν από διατροφικές διαταραχές οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο συναισθηματικής ματαίωσης που εντείνει το πρόβλημα αντί να το αντιμετωπίζει. Σήμερα, τέσσερα άτομα που βίωσαν διατροφικές διαταραχές, τολμούν να σπάσουν το στίγμα της σιωπής και αφηγούνται την πορεία τους.

Λαμβάνοντας υπ'όψιν τον κοινωνικό φόβο προς άτομα που βιώνουν την εσωστρέφεια λόγω οποιασδήποτε ψυχολογικής δυσκολίας ή διαφορετικότητας, πήρα την απόφαση να ξεκινήσω, κυριολεκτικά από το μηδέν, μία σειρά ολιγόλεπτων ντοκιμαντέρ με στόχο να δημιουργηθεί μία πιο άμεση ευαισθητοποίηση γύρω από ζητήματα για τα οποία ο κόσμος αποφεύγει να μιλά.

Η γενναιότητα των συμμετεχόντων να εξιστορήσουν την περιπέτειά τους αποτέλεσε για εμένα πηγή θάρρους και έμπνευσης, και ελπίζω το μήνυμα για κάθε άνθρωπο που παλεύει με την νευρική ανορεξία ακόμα να είναι σαφές:

Δεν είστε μόνοι".

―Χριστίνα Μίχαλου

Lifo Videos

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ