0
NOWNESS

Μια αποτρόπαια απεικόνιση της απώλειας στο τελευταίο βίντεο κλιπ του hip hop καλλιτέχνη Zebra Katz

Για το τελευταίο του βίντεο ο hip hop καλλιτέχνης Ojay Morgan aka Zebra Katz, προσέλαβε την Δανή σκηνοθέτιδα Ada Bligaard Søby – γνωστή για την δουλειά της με καλλιτέχνες όπως ο Trentmøller και ο Devendra Banhart – για μια κινηματογραφική μεταφορά των εμπειριών των μεταναστών που ζουν μέσα γύρω από τη γενέτειρα της, την Κοπεγχάγη. Εδώ μιλάει η σκηνοθέτις για το πρότζεκτ:

«Η ιδέα για αυτό το βίντεο γεννήθηκε από το πιο μαγευτικό τραγούδι που προσγειώθηκε ποτέ στο inbox μου. Μου ενέπνευσε αυτό το φιλμ που ασχολείται με την αγωνία των μεταναστών που τροφοδοτείται από τον φόβο της ανακάλυψης καταφυγίου και της αναζήτησης από τις αρχές, ενώ μεταβαίνουν από τον ένα τόπο στον άλλο. Ο ιδιοφυής Aartcast οργάνωσε στην Κοπεγχάγη ένα ανοιχτό casting για μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Δανία.


»Ένα μάτσο παιδιά εμφανίστηκαν και μου επέτρεψαν να χωθώ μέσα στο μυαλό τους, αναζητώντας λεπτομέρειες για τα ταξίδια τους από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή στην Ευρώπη. Βασισμένη σε αυτές τις σκοτεινές αναφορές του να βρίσκεσαι στα χέρια εγκληματιών διακινητών, αβάσταχτης πείνας και βασικά του να ζεις τον χειρότερο εφιάλτη, έγραψα το σενάριο για το βίντεο.


»Για δυο νύχτες κινηματογραφούσαμε στο δάσος που περιβάλλει την Κοπεγχάγη και το cast ξανάζησε με γενναιότητα τις εμπειρίες του, συμμετέχοντας στο βίντεο όλοι, σαν κανονικοί ηθοποιοί».

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ