0
NOWNESS

Πόσο διαφορετικά αλλά και πόσο ίδια (συγ)κινεί η μουσική τους ανθρώπους

Οι Λονδρέζοι κινηματογραφιστές Shynola εξερευνούν την προσωπική φύση της μουσικής σε ένα νέο βίντεο για την σειρά μας με την Audi. Γνωστοί για τα βίντεο τους για τους Hot Chip, Tiësto και Coldplay, η κινηματογραφική κολεκτίβα καταγράφει δύο χορευτές καθώς εκτελούν διαφορετικές εκδοχές της ίδιας χορογραφίας - υπό τον ήχο ενός νέου τραγουδιού του παραγωγού της δισκογραφικής Warp Mark Pritchard, με guest φωνητικά από τον Thom Yorke των Radiohaed. Εδώ, ο σκηνοθέτης Richard Kenworthy μιλάει για την έμπνευση πίσω από το βίντεο:

«Κινηματογραφήσαμε δύο φανταστικούς χορευτές που βρίσκονταν εκατοντάδες μίλια μακριά και σε διαφορετικές μέρες και μετά ενώσαμε τις εκτελέσεις τους μέσω σχολαστικού editing. Ο φυσικός τρόπος που οι κινήσεις τους συγχωνεύονται συγκαλύπτει την πολυπλοκότητα της κατασκευής του βίντεο.»

«Το φιλμ αναζητά τον τρόπο με τον οποίο ελκόμαστε και αντιδρούμε στην μουσική. Πως η μουσική μπορεί να σημαίνει διαφορετικά, προσωπικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους που τους χωρίζει ο χρόνος και ο χώρος, αλλά επίσης και πως το ίδιο μουσικό κομμάτι μπορεί να τους ενώσει.»

©Nowness

Nowness

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ