0
NOWNESS

Παρακολουθώντας τον Juergen Teller να ισορροπεί αινιγματικά μεταξύ μόδας και τέχνης

Στο 30λεπτο φιλμ Reely and Truly, ο φωτογράφος και κινηματογραφιστής με βάση το Λονδίνο Tyrone Lebon αναζητά αληθινές εικόνες σχετικές με την τέχνη που «κληρονόμησε» από τον πατέρα του Mark Lebon, ο οποίος συνέβαλε στην τομή της μόδας που συντελέστηκε στα μέσα των 90s με τα περιοδικά The Face και i-D. Μιλώντας με τις ομάδες μερικών από τους πιο επιδραστικούς image makers, όπως ο Araki, ο Mario Sorrenti και ο Juergen Teller, ο Lebon Jr. ρίχνει φως στην «εσωτερική» σχέση τους με το μέσο, με κινηματογράφηση σε στιλ σινεμά βεριτέ.

«Σπούδασα ανθρωπολογία και ήθελα να ασχοληθώ με τα ντοκιμαντέρ, αλλά όταν αποφοίτησα, πραγματικά πάλεψα για καναδυό χρόνια για να τα βγάλω πέρα. Όμως πριν το καταλάβω, είχα ήδη μια καριέρα ως φωτογράφος» αναφέρει ο Lebon καθώς εξηγεί το καλλιτεχνικό του εγχείρημα.

«Άρχισα να επισκέπτομαι φωτογράφους που θαύμαζα για να προσεγγίσω τον τρόπο δουλειάς τους. Ο Juergen Teller αποτελούσε πάντα ένα αίνιγμα για μένα, ο τρόπος που ισορροπούσε ανάμεσα στη μόδα και την τέχνη. Πήγα μερικές φορές στη γενέτειρά του, κοντά στη Νυρεμβέργη, για τα 50ά γενέθλιά του και όταν δίδασκε στο τοπικό πανεπιστήμιο, κι έπειτα στην έκθεσή του με τον Araki στη Βιέννη, και μετά στην Καλκούτα, το Λονδίνο... Αρχικά συζητούσαμε να κάνουμε κανονική ταινία μόνο για εκείνον - ήδη έχω συλλέξει σχεδόν όλο το υλικό.

»Η πιο σημαντική στιγμή των γυρισμάτων ήταν η τελευταία μέρα στη Νέα Υόρκη με τον Sean Vegezzi, έναν νεαρό φωτογράφο που εισβάλλει σε κτίρια και σιδηροδρομικούς σταθμούς. Με πήγε στην κορυφή ενός ουρανοξύστη και μείναμε εκεί καθώς έδυε ο ήλιος. Ήταν ο τέλειος επίλογος για όλο το πρότζεκτ, αυτή η παρανοϊκή εικόνα...»

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ