1
NOWNESS

Στο εκπληκτικό pop σπίτι της Peggy Moffitt στο L.A.

Η  Peggy Moffitt, με την χαρακτηριστική κόμμωση πέντε σημείων του Vidal Sassoon, μιλάει για το τι σήμαινει να είναι μοντέλο και μούσα για τον σχεδιαστή Rudi Gernreich και τον σύζυγο της φωτογράφο William Claxton, στην νέα μικρού μήκους ταινία του Phil Pinto, το οποίο γυρίστηκε στο υπέροχο και χρωματιστό σπίτι της στο Λος Άντζελες.

 Απαθανατισμένη στην φωτογραφία του Claxton το 1964 φορώντας το μονοκίνι του  Gernreich's που έσπαγε όλους τους κανόνες, η Moffitt καθόρισε το λούκ των ζωηρών 60s με το υπερβολικό της ντύσιμο, την ασύμμετρη κόμμωση και το βαρύ εμπνευσμένο από το καμπούκι μακιγιάζ.  "Η Peggy είναι μια πραγματική πρωτοπόρος, μια επέκταση της αισθητικής της pop art," λέει ο διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (MOCA) Jeffrey Deitch. "Επινόησε μια νέα προσέγγιση για το μόντελινγκ, το έφερε στα μέτρα του σύγχρονου χορού από όπου είχε ξεκινήσει και μέσω της αντίληψης της το συνέδεσε με τον κόσμο της τέχνης".

Η συνεργασία του τρίο παρουσιάστηκε στην έκθεση The Total Look του MOCA στο Pacific Design Center, την οποία επιμελήθηκε ο Cameron Silver με την αρωγή των Jhordan Dahl και Ethel Seno. Εκτέθηκαν 55 ολοκληρωμένα σύνολα του Gernreich, από την προσωπική συλλογή της Moffitt που αριθμεί 400 κομμάτια, μαζί με τις φωτογραφίες του Claxton που συνοψίζουν ιδανικά την εποχή εκείνη καθώς και την μικρού μήκους του 1967 με τίτλο Basic Black, στην οποία πρωταγωνιστεί η Moffitt και θεωρείται η πρώτη ταινία μόδας. 

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ