0
NOWNESS

Είμαι άσχημη;

Για την τελευταία της συνεισφορά στη σειρά Define Beauty, η Λονδρέζα σκηνοθέτης Marie Schuller στράφηκε στα σκοτεινά βάθη του διαδικτύου προσπαθώντας να ρίξει φως στα περίεργα πολιτιστικά συμβάντα που τείνουν να γίνουν καθημερινότητα. Στο νέο της φιλμ, Am I Ugly? επισημαίνει την πίεση που νοιώθουν τα νέα κορίτσια και οι γυναίκες για να αγγίξουν ένα μη ρεαλιστικό και ισοπεδωτικό στάνταρντ ομορφιάς.


Σε ένα κόσμο μολυσμένο με αμέτρητες εικόνες, από την Kim Kardashian με το περιβόητο contouring μέχρι τα video που αναρτούν διάφοροι bloggers δίνοντας οδηγίες για το πως θα αλλάξεις το σχήμα του προσώπου σου, η ερώτηση είναι επείγουσα: Αντιπροσωπεύουν πράγματι αυτές οι διαδικασίες αλλοίωσης του σώματος το πως πρέπει να είναι η γυναίκα; Ή μήπως η μόδα του contouring είναι μια κίνηση προς μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπως πιθανώς υπονοεί και η καταγωγή της από την drag σκηνή;


Μιμούμενη το στυλ του YouTube, η Schuller κάνει ένα βίντεο στο οποίο νεαρά κορίτσια θέτουν το ερώτημα «Είμαι όμορφη;» ή «Είμαι άσχημη;» στον θεατή ο οποίος θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε. Τα κορίτσια δεν είναι καν έφηβες ακόμα και έχουν εφαρμόσει εξωφρενικές τεχνικές μακιγιάζ με τρόπο τέτοιο ώστε να αναδειχτεί η προβοκατόρικη  άποψη της για την αξία του προσώπου.

©Nowness

Nowness

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ