1
NOWNESS

Η Μπριέν του οίκου Ταρθ δοκιμάζει τo "φόρεμα του μέλλοντος"

Η Βρετανίδα ηθοποιός Gwendoline Christie αποτελεί πρότυπο σύγχρονης γυναίκας — είναι χαρακτηριστικό ότι αναλαμβάνει ρόλους ισχυρών γυναικών, όπως η πολεμίστρια Brienne of Tarth στη σειρά του HBO Game of Thrones και η καπετάνισσα Phasma στο Star Wars: The Force Awakens. Έχει επίσης υπάρξει μούσα σχεδιαστών μόδας όπως η Vivienne Westwood και ο Giles Deacon. Σε μια νέα συνεργασία με τον σκηνοθέτη και λάτρη της τεχνολογίας Barnaby Roper η θεόρατη καλλονή βρίσκεται σε ένα σκοτεινό, ψηφιακά κατασκευασμένο τοπίο, εγκλωβισμένη σε απόκοσμα κοστούμια σχεδιασμένα από την Ολλανδή σχεδιάστρια μόδας Iris van Herpen. Εδώ ο Roper μιλάει για τη διαδικασία δημιουργίας του «φορέματος του μέλλοντος»:

 

«Ήθελα να διερευνήσω την ιδέα ενός μεταλλασσόμενου εικονικού φορέματος. Όταν συνάντησα την Iris σύντομα κατάλαβα ότι τα υλικά που χρησιμοποιεί στα σχέδιά της είναι οργανικά, ότι προέρχονται από τη φύση. Έτσι, παρόλο που το φιλμ θα δεχόταν πολύ βαριά ψηφιακή επεξεργασία, η υφή των ρούχων έπρεπε να είναι ρευστή και να μοιάζει σαν μέρος της φύσης. Ήθελα να δείξω το φόρεμα του μέλλοντος – ένα φόρεμα που φυτρώνει κυριολεκτικά μέσα από το έδαφος.

«Όλα μου τα φιλμ ξεκινούν με τα βασικά: το θέμα, το περιβάλλον και ο τρόπος γυρίσματος είναι όλα πολύ παραδοσιακά, αλλά σε κάθε φιλμ προσπαθώ να εξερευνήσω νέες οπτικές γωνίες με τη χρήση ενός μείγματος από καινούριες και καθιερωμένες αξίες και τεχνικές – ο φωτισμός είναι τεχνική, το μοντάζ είναι τεχνική, η ηθοποιία είναι τεχνική. Μετά προσθέτω layers για να δημιουργήσω τη δική μου οπτική».

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ