0
NOWNESS

Το τρέιλερ από μια ταινία του μέλλοντος

Το τελευταίο μέρος της σειράς Future Relic του Daniel Arsham -βασισμένη σε μία μελλοντική ανασκαφή απαρχαιωμένων αντικειμένων από το παρόν- συνεχίζει την έρευνα του καλλιτέχνη από τη Νέα Υόρκη σχετικά με τη μοίρα της ανθρωπότητας. Ο Arsham που είναι ο ιδρυτής του καλλιτεχνικού και αρχιτεκτονικού πρότζεκτ Snarkitecture, εξηγεί πώς δημιουργήθηκε το Future Relic και γιατί επέλεξε να δημιουργήσει το τρέιλερ μιας φανταστικής ταινίας η οποία συνοψίζει το κόνσεπτ της σειράς στο σύνολό της:
 

«Το Future Relic ξεκίνησε σαν πείραμα αλλά και σαν ένας τρόπος να σκεφτώ πώς θα έκανα ταινίες που σχετίζονται με την τέχνη μου. Πολλά από τα έργα μου, χρόνια τώρα, παρουσιάζουν αντικείμενα από το παρόν σαν να αποκαλύφθηκαν σε κάποιο μελλοντικό αρχαιολογικό χώρο. Αυτά τα αντικείμενα μοιάζουν σα να δημιουργούν διαλείμματα στη ροή του χρόνου, τον διαστέλλουν και τον συμπιέζουν φέρνοντάς μας έξω από την παρούσα στιγμή.

»Πάντα σκέφτομαι το μέλλον και αποφάσισα να δημιουργήσω ένα τρέιλερ για μια ταινία που θα εμπεριείχε τη συνολική ιδέα. Το ίδιο το τρέιλερ είναι επίσης ένα είδος έργου που συμπιέζει τον χρόνο, καθώς παρουσιάζει μια ταινία που θα κυκλοφορήσει σε 71 χρόνια »

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ