0
NOWNESS

Ο χορός του μέλλοντος

Το ερώτημα πώς "η ύλη του σώματος μεταφέρεται στο Διαδίκτυο" είναι η έμπνευση πίσω από το διαδραστικό, υβριδικό μπαλέτο μόδας From Signal To Noise που εμπνεύστηκε ο σκηνοθέτης Patricio Lima. Σχεδιάζοντας από γλυπτά μέχρι ψηφιακά δημιουργήματα ο κινηματογραφιστής της Νέας Υόρκης, που γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες, στρατολόγησε μια ομάδα ταλαντούχων Νεοϋρκέζων για να πραγματοποιήσει το φιλόδοξο έργο του.

Η πρωτοπόρος χορογράφος Cecilia Bengolea, μεταξύ των έργων της για την Όπερα της Λυόν και του Πομπιντού, δημιούργησε μια χορογραφία για την σολίστ του New York City Ballet, Megan LeCrone που συνοδεύεται μουσικά από το "Geneva" του Kindness, μία αργά μπαλάντα του Βρετανού τραγουδιστή από το άλμπουμ του Otherness. Με τη χρήση τρισδιάστατων σκάνερ, η εκπληκτική ερμηνεία της LeCrone είναι μια εμπειρία για τον θεατή με τρία επίπεδα  δεδομένων.

« Στο ένα από τα τρία επίπεδα δίνεται η δυνατότητα στον θεατή να δει την απόλυτη δύναμη που απαιτείται από το σώμα στο μπαλέτο, είναι σχεδόν σαν μια κάμερα θερμικής τεχνολογίας» λέει ο Lima.  "Κάτι που δεν μπορείς να το δεις όταν παρακολουθείς μία παράσταση γιατί εκεί φαίνονται όλα αβίαστα, αλλά όταν το βλέπεις από κοντά, η ένταση και η δύναμη του σώματος σου παίρνει το μυαλό».

©Nowness

Nowness

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ