0
NOWNESS

Η εκπληκτική ιστορία μιας μακρόχρονης σχέσης από απόσταση

Ο Stanley Dorfman και η Barbara Flood είναι ζευγάρι για περισσότερα από σαράντα χρόνια παρόλο που ποτέ δεν έχουν ζήσει στην ίδια χρονική ζώνη. Ο Dorfman είναι σκηνοθέτης, παραγωγός και συν-δημιουργός του εμβληματικού βρετανικού μουσικού σόου Top of the Pops και ζει στο Λος Άντζελες, ενώ το μοντέλο και ηθοποιός Barbara Flood ζει στη Νέα Υόρκη. Εδώ η Νεουρκέζα σχεδιάστρια μόδας και σκηνοθέτης Rachel Fleit μιλάει για την ιστορία που κρύβεται πίσω από την ταινία:

«Αναρωτιόμουν αν είναι δυνατό να είσαι βαθιά ερωτευμένος και να είσαι με κάποιον χωρίς να αισθάνεσαι ότι εγκαταλείπεις τον εαυτό σου. Ταυτόχρονα κοιτούσα μία φράση της Susan Sontag που έχω κολλήσει στο τοίχο του μπάνιου μου:"Μπορώ να αγαπήσω χωρίς να γίνω κτητικός, με επιείκεια, χωρίς να ξεχνάω τον εαυτό μου, χωρίς άμυνες και στρατηγικές υποχωρήσεις από τη μία και χωρίς να μειώνω την ένταση της αγάπης μου από την άλλη"; Σκέφτηκα τη Barbara Flood και τον Stanley Dorfman, οι οποίοι ήταν πάντα μαζί σε μία σχέση εξ αποστάσεως και οι οποίοι είναι οι πιο όμορφοι, ενδιαφέροντες και συγκροτημένοι άνθρωποι που ξέρω.

»Ξεκίνησα να τους κινηματογραφώ ξεχωριστά στη Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες και όταν ήταν μαζί στα αντίστοιχα σπίτια τους. Το πρώτο που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι έχουν κυριολεκτικά ξεχωριστές ζωές· είναι ανεξάρτητοι σε πολλά επίπεδα και όταν βρίσκονται μαζί γίνονται το πιο δυναμικό ντουέτο, αληθινά δεμένο και πραγματικά ερωτευμένο. 

»Η σχέση τους είναι μοντέρνα, κουλ και φιλόδοξη. Έκανα αυτή την ταινία για να τιμήσω αυτούς τους δύο απίστευτα αυθεντικούς, υπέροχους ανθρώπους και να δείξω ότι υπάρχει ένας διαφορετικός τρόπος να κάνεις τα πράγματα, ένα διαφορετικός τρόπος να είσαι με κάποιον· μόνος και ερωτευμένος ταυτόχρονα.»

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ