0
NOWNESS

Η τεταμένη σχέση ενός πατέρα με τον γιο του στις χριστουγεννιάτικες διακοπές

Η μαύρη κωμωδία Long Distance Information, του σκηνοθέτη Douglas Hart διερευνά την τεταμένη σχέση μεταξύ ενός πατέρα και ενός γιου. Η ταινία επενδύεται μουσικά από τον Gruff Rhys των Super Furry Animals ενώ την ακολουθία των τίτλων σχεδίασε ο υποψήφιος για το βραβείο Turner καλλιτέχνης, Jim Lambie. Εδώ ο Σκοτσέζος, μόνιμα εγκατεστημένος στο Λονδίνο, κινηματογραφιστής και μπασίστας των Jesus & Mary Chain μιλάει για το εγχείρημά του:

«Η ταινία είναι βασισμένη στην εμπειρία μου όταν άφησα τη γενέτειρά μου για να ασχοληθώ με τη μουσική προς μεγάλη απογοήτευση του πατέρα μου. Ήμουν παθιασμένος με τις ταινίες και την τηλεόραση από νεαρή ηλικία και το πραγματικό μου όνειρο ήταν να δουλέψω με κάποιο τρόπο στον χώρο αυτόν. Κανείς από το άμεσο περιβάλλον μου δεν είχε σχέση μ' αυτό το χώρο, γεγονός στο οποίο έδωσε έμφαση ο υπεύθυνος επαγγελματικού προσανατολισμού του σχολείου μου όταν του μίλησα για τις φιλοδοξίες μου. ο οποίος μάλιστα υπέθεσε ότι αυτό που εννοούσα ήταν πώς θέλω να γίνω μηχανικός προβολής κινηματογράφου ή επισκευαστής τηλεοπτικών συσκευών. 

»Εκείνη την εποχή το να ασχοληθώ με τη μουσική φάνταζε το πιο εφικτό όνειρο μα μετά από λίγο (15 χρόνια) και μετά από πολύ επιμονή, κατάφερα να βρω το δρόμο μου στον κινηματογράφο. Η επαγγελματικές επιλογές μου άσκησαν επιπλέον πίεση στη σχέση μου με τον πατέρα μου, και αυτό ακριβώς είναι το σημείο εκκίνησης του σεναρίου. Ένας μάλιστα διάλογος που υπάρχει στο φιλμ έχει συμβεί στη πραγματικότητα.»

©Nowness

Nowness

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ