0
NOWNESS

Ένα μικρό πείραμα για τον χορό, το σεξ και τη χαρά της ζωής

"Ένα μικρό πείραμα για τον χορό, το σεξ και τη χαρά της ζωής" αυτή είναι η περιγραφή του σκηνοθέτη Luca Guadagnino για το δεύτερο επεισόδιο της σειράς Directors' Cuts. "Σχετίζεται μ' αυτή τη διάσημη γαλλική αντίληψη για την ομορφιά και την απόλαυση της ζωής". Η ταινία στην οποία πρωταγωνιστούν οι φίλοι-ηθοποιοί του σκηνοθέτη, η Alba Rohrwacher, η Valentina Cervi και ο Massimo Mezzavilla και συμμετέχει και η στενή συνεργάτης του ενδυματολόγος Antonella Cannarozzi διαμορφώθηκε σε μία πολύ στυλιζαρισμένη τριλογία. " Για μένα είναι κάτι σαν θερμόμετρο των φιλικών μου σχέσεων αλλά και της προσωπικής μου έμπνευσης", εξηγεί ο Guadagnino, ο οποίος παίρνει στα σοβαρά τον συγκερασμό της ζωής και της τέχνης όπως φαίνεται και από τα παρακάτω:

Από τις καταξιωμένες αναφορές της γκαρνταρόμπας του...

Εμπνέομαι πολύ από την έννοια της ταυτόχρονης παραδοχής. Για το Deux I έδωσα στην Antonella τις πληροφορίες που χρειαζόταν για να εμπνευστεί την εικόνα του Wolfgang Tillmans. Της είπα : "Κάνε τον κόσμο του, κόσμο μου". Υπάρχουν πολλές αναφορές σε παλαιότερες εποχές- τα φιλμ με τα οποία μεγαλώσαμε στις δεκαετίες του '70 και του '80- αλλά θέλω να προσπαθήσω να κάνω το ίδιο και για την δική μου εποχή και όχι μόνο να αντλώ έμπνευση από τα παλιά. Νομίζω πως είναι σημαντικό να δίνεις την αίσθηση του σήμερα. Αυτό ακριβώς προσπάθησα να κάνω και με μία νέα ταινία που ετοιμάζω, την A Bigger Splash.

Στο ότι τιμά τον ήρωά του...

Έχω μία εμμονή με έναν σπουδαίο κινηματογραφιστή τον Jonathan Demme. Πάντα προσπαθώ να τον τιμήσω με ό,τι κάνω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το κάνω με το μουσικό κομμάτι "Goodbye Horses" του Q Lazzarus, ένα κομμάτι από την φοβερή του ταινία "Η σιωπή των Αμνών". Είναι αυτό που χορεύει ο κατά συρροή δολοφόνος Buffalo Bill στο σημείο που θέλει να γίνει γυναίκα. Πάντα ήθελα να κάνω ένα αφιέρωμα σε αυτή τη μεγάλη σκηνή με κάποιον να χορεύει αυτή τη μουσική.

Στις επιλογές του από τις ταινίες που προτιμά...

Για μένα η ταινία του Godard Adieu au langage ήταν εξαιρετική. Η ικανότητα του Godard να κατανοεί το πνεύμα της εποχής είναι αξιοθαύμαστη.

Στους ηθοποιούς που προτιμά...

Στο Nightcrawler, εντυπωσιάστηκα με την καταπληκτική απόδοση του Jake Gyllenhaal. Νομίζω ότι είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του· δεν είναι ποτέ βαρετός, είναι πάντα φανταστικός. Μου αρέσει, επίσης ο Jason Schwartzman. Θέλω να στείλω στο Jason ένα γράμμα αγάπης.

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ