0
NOWNESS

Το εφηβικό ξύπνημα της ηδονής στα νησιά Φαρόε

Το Vetrarmorgun (Χειμωνιάτικο Πρωινό), ένα σύγχρονο δράμα του σκηνοθέτη Sakaris Stórá από τις νήσους Φαρόε που συμμετείχε στο 12ο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους του Λονδίνου το οποίο συγκεντρώνει τις καλύτερες πειραματικές ταινίες μικρού μήκους.

 

Το Vetramorgun είναι μια ιστορία ενηλικίωσης και νεανικής επαναστατικότητας θολωμένης από αλκοόλ και ναρκωτικά στα απομονωμένο σκηνικό των νήσων Φαρόε. «Είναι σε μεγάλο του μέρος απλώς εγώ» λέει o σκηνοθέτης του φεστιβάλ Philip Ilson περιγράφοντας την οργανωτική διαδικασία με το προσωπικό του DNA τυπωμένο πάνω στο πρόγραμμα. «Είναι απλώς μια περίπτωση που παρακολουθείς την δουλειά και χρησιμοποιείς το ένστικτο σου».

Γεννημένο από το Halloween Society του Ilson, η ενσάρκωση του φεστιβάλ προήλθε σαν εξέλιξη του κλαμπ που αρχικά οργανωνόταν από το ICA του Λονδίνου. Κουβαλώντας μια ένδοξη και μακρά ιστορία και προσφέροντας μια πλατφόρμα για νέες και συχνά αμφιλεγόμενες συμμετοχές, από πρώιμες εκθέσεις του pop καλλιτέχνη Richard Hamilton μέχρι τους διαβόητους COUM Transmissions, το καλλιτεχνικό δημιούργημα των πρωτοπόρων της industrial μουσικής, Throbbing Gristle, το LSSF έχει το νόημα να παρατηρείς δημιουργίες φοιτητών κινηματογραφικών σχολών δίπλα σε χαμηλού κόστους, πειραματικές δουλειές.

«Προέρχεται από το underground υπόβαθρο από τότε που ξεκινήσαμε» εξηγεί για την αειθαλή αναρχική ταυτότητα του φεστιβάλ. Η επικοινωνιακή καμπάνια του φεστιβάλ περιέχει ένα στίχο του Viv Albertine του πανκ συγκροτήματος The Slits που λέει: «Δεν είμαστε εδώ για να σας διασκεδάσουμε, είμαστε εδώ για να σας κάνουμε να νιώσετε άβολα».

©Nowness

Nowness

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ