0
NOWNESS

Η oμορφούλα και ο μποξέρ

Με ένα άσμα θριάμβου για τα αιώνια θέματα της αγάπης, της θυσίας και της διαρκούς έλξης της δημιουργικής διαδικασίας, ο Zachary Heinzerling κάνει το κινηματογράφο του ντεμπούτο με το Cutie and the Boxer, ένα στοχαστικό πορτραίτο του ζωγράφου και μποξέρ Ushio Shinohara. Αυτή η αποκλειστική αλληλουχία, γυρισμένη με μία Phantom κάμερα, δείχνει τον Ushiro να γρονθοκοπά με σφοδρότητα έναν γυάλινο καμβά με μία συγκινητική ενεργητικότητα.

 

Το πρώην "enfant terrible" μετακόμισε στη Νέα Υόρκη από την γενέτειρά του Ιαπωνία το 1969, σε αναζήτηση μιας διεθνούς αναγνώρισης που ποτέ δεν υλοποιήθηκε αρκετά. Σ' αυτό το ντοκιμαντέρ που έτυχε θεαματικής υποδοχής στο φεστιβάλ του Sundance, ο Heinzerling καταγράφει την ηλικιωμένη και πολύπαθη σύζυγό και de facto βοηθό του Noriko, να τον προετοιμάζει για την πρώτη κοινή τους έκθεση· ο Ushio θα παρουσιάσει μία συλλογή από τους 'box paintings' του- μία σειρά αφηρημένων έργων ζωγραφικής εμπνευσμένων από τον Jackson Pollock που δημιουργήθηκαν από το χρώμα που εκσφενδονίζεται, όταν τα γάντια του μποξ που έχουν εμποτιστεί σ' αυτό, συναντούν τον τεράστιο καμβά, ενώ η Noriko θα παρουσιάσει μία σειρά από πνευματώδεις εικόνες με τίτλο "Cutie and the Bullie", που σατιρίζουν τα 40 και πλέον ταραχώδη χρόνια του γάμου τους.

 

'Σε τελική ανάλυση ο στόχος μου ήταν να απορροφηθεί το κοινό από το ακατέργαστο πνεύμα και την ομορφιά που προέρχεται από το ζευγάρι", εξηγεί ο Heinzerling. "Ήθελα να ανοίξω μια πόρτα στο δημιουργικό και πολύ ιδιωτικό κόσμο, όπου υπάρχουν οι ρυθμοί της ζωής των Shinoharas". Το αποτέλεσμα είναι ένα τρυφερό μωσαϊκό από μια σχέση γεμάτη προκλήσεις που εδραιώθηκε με ένα δεσμό που υπερβαίνει τα διάφορα καλλιτεχνικά και οικονομικά εμπόδια τους.

 

©Nowness

Nowness

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ