Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter
0

ΑN ANAZHTATE μια συνταγή κοκτέιλ που να είναι δροσιστική, εύκολη στην παρασκευή της, με αλκοόλ ή χωρίς, τσεκάρετε παρακάτω τη λίστα με τα καλύτερα καλοκαιρινά κοκτέιλ που αξίζει να δοκιμάσετε.

Διασκεδάζετε στο σπίτι; Αράζετε δίπλα στην πισίνα; Ή απλά θέλετε να χαλαρώσετε το απόγευμα μετά από μια κουραστική μέρα; Τι καλύτερο από ένα δροσιστικό καλοκαιρινό κοκτέιλ. Επιλέξτε μία από τις 10 κορυφαίες εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023. Enjoy!

1.

Honey Highball

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
40 ml 12 ετών Single Malt Scotch Whisky
20 ml μέλι
Παγωμένο τσάι χαμομηλιού
1 φέτα λεμονιού

Εκτέλεση
1. Σε ένα ψηλό ποτήρι γεμάτο πάγο, προσθέστε το ουίσκι και το μέλι και ανακατέψτε απαλά.
2. Προσθέστε το παγωμένο τσάι χαμομηλιού και ανακατέψτε.
3. Ολοκληρώστε προσθέτοντας το λεμόνι και απολαύστε.

2.

Mojito

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
Ρούμι 
25 ml χυμός λάιμ
12 φύλλα μέντας
2 κουταλάκια του γλυκού πολύ λεπτή ζάχαρη
25 ml σόδα

Εκτέλεση
1. Πάρτε τις λεμονόκουπες από τα λάιμ και πιέστε τις στο ποτήρι μαζί με τη ζάχαρη.
2. Προσθέστε τη μέντα στο ποτήρι και πιέστε με κουτάλι.
3. Γεμίστε το ποτήρι κατά το ήμισυ με θρυμματισμένο πάγο, προσθέστε ρούμι και χτυπήστε το.
4. Συμπληρώστε με θρυμματισμένο πάγο και σόδα. Γαρνίρετε με ένα κλαδάκι μέντας.

3.

Gin Fizz με Elderflower και δεντρολίβανο

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
60 ml τζιν (κατά προτίμηση ροζ τζιν)
30 ml λικέρ Elderflower
Αφρώδες ροζέ κρασί
2 κλαδάκια δεντρολίβανου, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. Σε ένα παγωμένο ποτήρι coupe, προσθέστε το τζιν και το λικέρ από elderflower και ανακατέψτε απαλά.
2. Συμπληρώστε με το αφρώδες κρασί και γαρνίρετε με τα κλαδάκια δεντρολίβανου.

4.

Jamgria

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
1 μπουκάλι κόκκινο γλυκό κρασί
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα μούρα
100 ml σιρόπι σφενδάμου
500 ml λεμονάδα ή σόδα
100 ml κονιάκ
Πορτοκάλια, κομμένα σε φέτες
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
Πάγος

Εκτέλεση
1. Προσθέστε τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τα κατεψυγμένα μούρα, το σιρόπι σφενδάμου, το κόκκινο κρασί, τη λεμονάδα και το κονιάκ σε μια καράφα.
2. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί πλήρως το σιρόπι σφενδάμου και να αναμειχθούν καλά όλα τα συστατικά.
3. Προσθέστε πάγο και, στη συνέχεια, αδειάστε το μείγμα σε βάζα μαρμελάδας (εξού και η ονομασία). Προσθέστε περισσότερο πάγο και φρούτα αν χρειάζεται.

5.

Virgin G&T

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
60 ml τζιν χωρίς αλκοόλ
20 ml premium εμφιαλωμένο τόνικ
1 φέτα αγγούρι
4 φέτες φράουλα

Εκτέλεση
1. Σε ένα ποτήρι με πάγο προσθέστε το μη αλκοολούχο τζιν, το τόνικ, το αγγούρι και τις φράουλες.
2. Ανακατέψτε καλά και ολοκληρώστε γαρνίροντας με ένα κλαδάκι δεντρολίβανου.

6.

Strawberry Balsamic Smash

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
3 φράουλες
2 κουταλάκια του γλυκού βαλσάμικο ξίδι
1 κουταλιά της σούπας γλυκαντικό σιρόπι
2 φέτες αγγούρι
2 φέτες λάιμ
½ φλιτζάνι νερό καρύδας
½ φλιτζάνι σόδα

Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε τις φράουλες, το βαλσάμικο ξίδι, το σιρόπι, το αγγούρι και το λάιμ σε ένα σέικερ μέχρι να απελευθερωθούν οι χυμοί.
2. Προσθέστε το νερό καρύδας και λίγο πάγο. Ανακινήστε και στη συνέχεια στραγγίστε σε ένα ποτήρι γεμάτο πάγο.
3. Συμπληρώστε με σόδα και σερβίρετε.

7.

Summer Margarita

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
30ml Cointreau
50 ml λευκή τεκίλα
20 ml χυμός λάιμ
4 φρέσκες φράουλες
1 κουταλιά σιρόπι ζάχαρης

Εκτέλεση
1. Βάλτε στο ποτήρι λίγο ανθό αλατιού.
2. Στη συνέχεια, ρίξτε το Cointreau, την τεκίλα, το λάιμ και τις φράουλες σε ένα σέικερ με πάγο. Ανακατέψτε το, ανακινήστε το, σουρώστε το και σερβίρετε.
3. Ολοκληρώστε γαρνίροντας με ένα κλαδάκι δυόσμου για να δώσετε λίγη φρεσκάδα.

8.

To Κοκτέιλ του Ήλιου

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
60 ml τζιν (κατά προτίμηση ροζ τζιν)
60 ml σιρόπι μιμόζας*
20 ml χυμός λεμονιού
Ανθρακούχο νερό

Εκτέλεση
1. Σε ένα ψηλό ποτήρι γεμάτο πάγο, προσθέστε το τζιν, το σιρόπι μιμόζας και το χυμό λεμονιού. Συμπληρώστε με ανθρακούχο νερό.
2. Ανακατέψτε απαλά και γαρνίρετε με ένα άνθος μιμόζας ή μια φέτα λεμονιού.

*Για να φτιάξετε το σιρόπι μιμόζας:
Σε μεσαία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, βάλτε 4 φλιτζάνια άνθη μιμόζας, 500 ml νερό, το χυμό ενός λεμονιού και 500 γραμμάρια ζάχαρη. Ανακατεύετε απαλά και αποσύρετε από τη φωτιά μόλις διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει, σουρώστε το και τοποθετήστε το σε ένα αεροστεγές γυάλινο βάζο.

9.

Three Botanicals

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
50 ml τζιν (κατά προτίμηση ροζ τζιν)
20 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
10 ml σιρόπι τριαντάφυλλου
Μια δόση γρεναδίνης
100 ml σόδα
Ένα κλαδάκι δεντρολίβανο, για γαρνίρισμα
Λεμόνι, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Χρησιμοποιήστε ένα ψηλό ποτήρι και βρέξτε το χείλος με το κλαδάκι δεντρολίβανου και ένα λεμόνι.
2. Σε ένα shaker γεμάτο πάγο, ανακινήστε το τζιν, τον φρέσκο χυμό λεμονιού, το σιρόπι τριαντάφυλλου και τη γρεναδίνη.
3. Σουρώστε στο γεμάτο με πάγο ποτήρι και συμπληρώστε με σόδα. Ολοκληρώστε γαρνίροντας με το δεντρολίβανο και το λεμόνι.

10.

Tommy's Margarita

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
60 ml λευκή τεκίλα
30ml χυμό lime
20ml μείγμα αγαύης

Εκτέλεση
1. Προσθέστε όλα τα συστατικά στο σέικερ.
2. Ανακινήστε και σουρώστε πάνω από φρέσκο πάγο σε κύβους σε ένα ποτήρι tumbler.
3. Γαρνίρετε με μια φέτα λάιμ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασημάκης Χανιώτης

Γεύση / Ασημάκης Χανιώτης: Ο νεότερος σεφ που κατέκτησε αστέρι Michelin στο Λονδίνο έχει σχέδια

Αφήνει την κουζίνα του Pied à Terre για μια νέα προσπάθεια, για να στήσει το δικό του εστιατόριο με το όνομα «Myrtos», και μια και τον συναντήσαμε στο Terre στην Κεφαλονιά, μοιράστηκε μαζί μας τρεις συνταγές που αναδίδουν άρωμα από το νησί.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Radio Lifo / «Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Μπορούμε να μιλάμε για ελληνικότητα στην κουζίνα χωρίς να γινόμαστε φολκλόρ; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συζητά με τον πολυταξιδεμένο μάγειρα Γιώργο Βενιέρη που, μεταξύ άλλων, ερευνά την κουζίνα των «πειρατών του Αιγαίου» και εμπνέεται από το fusion.
THE LIFO TEAM
«Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούν να μας ταΐσουν οι σεφ

Γεύση / «Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούμε να μας ταΐσουν οι σεφ

Πήραμε τηλέφωνο τις αγαπημένες μας μαγείρισσες και τους μάγειρες της Αθήνας (και όχι μόνο), τους πετύχαμε στη λαϊκή, τους ρωτήσαμε τι βρήκαν ωραίο, τι ήταν μάπα και τι καλό θα μας μαγειρέψουν τους επόμενους μήνες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ