Γιατί ο καφές του carpo έχει γίνει talk-of-the-town; Ο Αντίνοος Αλμπάνης ξέρει την απάντηση

Ακολουθώντας τον αγαπημένο ηθοποιό μας, ανακαλύπτουμε τον τρόπο με τον οποίο τα καταστήματα carpo παρασκευάζουν καθημερινά τον πιο πολυπόθητο καφέ στην πόλη, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τον εξαιρετικής ποιότητας Jacobs Espresso.

Όλοι θέλουμε να ξεκινάμε τη μέρα μας νιώθοντας καλά, γεμάτοι ενέργεια και όρεξη. Κι αυτό για τον καθένα μπορεί να σημαίνει κάτι διαφορετικό. Γυμναστική, κρύο ντους, διαλογισμός ή γιατί όχι, κι έναν συνδυασμό όλων των παραπάνω. Αλλά σχεδόν σε κάθε πρωινό ξύπνημα υπάρχει μία κοινή συνισταμένη. Ο καφές. Και παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στη μέρα μας.

Γιατί υπάρχει, αν θέλετε, κάτι μαγικό στον τρόπο με τον οποίο ο καφές μάς φτιάχνει τη διάθεση.
Έτσι, όταν βρούμε το spot όπου σερβίρεται όπως ακριβώς θέλουμε (και πρέπει) να είναι, δύσκολα τον αλλάζουμε. Είτε είμαστε άνθρωποι της συνήθειας, είτε όχι. Να, όπως ο Αντίνοος Αλμπάνης, που από τη στιγμή που ανακάλυψε εκείνο το μέρος, εκείνη την εξαιρετική ποικιλία με το αρωματικό χαρμάνι, εκείνο τον τρόπο παρασκευής που δεν χωρά εκπτώσεις στην ποιότητα και σέρβιραν μπροστά του έναν κορυφαίας ποιότητας καφέ με «πλούσια», γεμάτη αίσθηση και ήπια οξύτητα. Και «κορυφαίας ποιότητας καφές» σημαίνει μόνο Jacobs Espresso, δια χειρός των έμπειρων και καταρτισμένων barista των καταστημάτων carpo.

 
 

Γιατί, σαν τον Αντίνοο Αλμπάνη είμαστε όλοι. Μόλις βρούμε τη δική μας απόλαυση, τον ιδανικό καφέ, μετά τον αναζητούμε παντού. Σε βαθμό που αρνούμαστε να πιούμε οποιονδήποτε άλλον, γιατί πολύ απλά δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλο. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πώς θα κάνουμε μία μικρή παράκαμψη στην καθημερινή μας διαδρομή. Αλλά και τι πειράζει; Ειδικά όταν πρόκειται για χώρους όπως αυτοί των καταστημάτων carpo, που έχουν δημιουργηθεί ώστε να μας παρασύρουν σε ένα μαγικό ταξίδι γεύσεων και αισθήσεων, σ’ έναν χώρο μοναδικής αισθητικής και προσιτής πολυτέλειας.

Ένα ταξίδι μοναδικό όσο μοναδική είναι και η ίδια η ιστορία απόλαυσης του καφέ, που είναι πιο παλιά απ’ όσο νομίζουμε. Το πρώτο κύμα καφέ χρονολογείται από τα τέλη περίπου του δέκατου έβδομου αιώνα όταν ο καφές παύει να είναι προσιτός μόνο στους λίγους. Από τα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα, μάλιστα, όταν ο έτοιμος αλεσμένος και ο στιγμιαίος καφές αρχίζουν να παράγονται μαζικά, το περίφημο ρόφημα από κόκκους καφέας εξελίσσεται σε καθημερινή συνήθεια και μοναδική ιεροτελεστία απόλαυσης για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

 
 

Σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι γεύσης έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο και ένα μικρό κατάστημα στη Βρέμη της Γερμανίας. Εκεί, όπου από το 1895, ο Johan Jacobs πουλούσε σοκολάτες, τσάι, μπισκότα και καφέ. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1906, θα εγκαινιάσει ένα εργοστάσιο επεξεργασίας καφέ και επτά χρόνια αργότερα θα κατοχυρώσει το brand Jacobs. Στις δεκαετίες που θα ακολουθήσουν, η φήμη του αρχίζει να επεκτείνεται στην Ευρώπη, στον Καναδά και σταδιακά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν είναι, όμως, το μακρύ ταξίδι στο χρόνο που κάνει τον καφέ Jacobs τόσο ξεχωριστό, όσο το εκλεκτό χαρμάνι του, που αντιπροσωπεύει όλη την αφοσίωση και την αδιάκοπη αναζήτηση της αριστείας σε κάθε φλιτζάνι. Και εδώ ακριβώς κρύβεται ένα ακόμη πιο συναρπαστικό ταξίδι. Ξεκινάει από τον καρπό και την επιλογή των καλύτερων κόκκων καφέ, που προέρχονται από διάφορες γωνιές του πλανήτη, δίνοντας έμφαση στη βιωσιμότητα και την ηθική προέλευση, και φτάνει μέχρι το φλιτζάνι και εκείνη την μοναδική στιγμή της απόλαυσης. Ένα ταξίδι που χαρακτηρίζεται από τη δέσμευση, την αγάπη και την πεποίθηση ότι ο πραγματικά εξαιρετικός καφές είναι μια πράξη αγάπης.

 
 

Κομμάτι της φιλοσοφίας της Jacobs είναι, όμως, και η διαρκής εξέλιξη. Έτσι, το 2009, η JDE αποφάσισε να ξεκινήσει ένα νέο ταξίδι στην επαγγελματική αγορά της Ελλάδας, βάζοντας σκοπό να δημιουργήσει ένα προϊόν κατάλληλο για τους Έλληνες καταναλωτές, γνώστες και λάτρεις του καλού καφέ. Έτσι, ήρθε σε επαφή με έναν από τους πιο διάσημους Ιταλούς master blenders παγκοσμίως και μαζί δοκίμασαν και πειραματίστηκαν με ξεχωριστές ποικιλίες και επεξεργασίες καφέ, ευφάνταστους συνδυασμούς γεύσεων και διαφορετικά προφίλ καβουρδίσματος προκειμένου να πετύχουν το ιδανικό αποτέλεσμα. Και τα κατάφεραν, δημιουργώντας ένα προϊόν-ορόσημο στην κατηγορία του επαγγελματικού καφέ. Ένα χαρμάνι, από κόκκους 100% Arabica, με μοναδικά γευστικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, που «ξυπνά» όλες τις αισθήσεις.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η αποκλειστική συνεργασία Jacobs x carpo εξελίχθηκε στο ιδανικό «πάντρεμα» φιλοσοφίας, αποκτώντας φανατικούς λάτρεις που επιστρέφουν ξανά και ξανά γιατί έχουν βρει τη δική τους απόλαυση. Είτε αυτό σημαίνει να πάρουν έναν παγωμένο freddo espresso on the go και να ξεκινήσουν τη μέρα τους, είτε για να καθίσουν στον φιλόξενό τους χώρο και να δουλέψουν, συντροφιά με έναν τέλεια σερβιρισμένο cappuccino.

 
 

Όπως ο ηθοποιός Αντίνοος Αλμπάνης, που πάντα φροντίζει να εξοικονομήσει χρόνο να γευτεί έναν καφέ στα carpo και να ζήσει εκεί τις δικές του μικρές στιγμές χαλάρωσης, βρίσκοντας την απόλαυσή του σε αυτές τις απλές στιγμές.

Η LiFO τον ακολούθησε στις καθημερινές του διαδρομές μέσα στην πόλη, οι οποίες, μεταξύ γυρισμάτων και άλλων υποχρεώσεων, περιλαμβάνουν απαραίτητες και υποχρεωτικές στάσεις στα carpo, για μία μοναδική εμπειρία καφέ και όχι μόνο!

 
 

Μπορείτε κι εσείς να βρείτε και τη δική σας απόλαυση απολαμβάνοντας τον Jacobs Espresso σε όλα τα καταστήματα carpo στην Αθήνα, το Λονδίνο και το Ντουμπάι.

 
 

Σκηνοθεσία / παραγωγή: LiFO
Κάμερα: Νίκος Καρτσώνης
Μοντάζ: Τόνυ Συμεωνίδης
Φωτογραφίες: Πάρις Ταβιτιάν

Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο DAVE Red Athens για τη φιλοξενία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ