Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΚΟΣΜΟΣ

Tι είναι πιο δυνατό από τον καρκίνο; Οι άνθρωποι που τον νίκησαν απαντούν: H αγάπη!

Ο Randy Bacon φωτογράφισε 50 πορτρέτα ελπίδας και δύναμης για το πρότζεκτ 'Sweet Life'

 

Randy Bacon
Randy Bacon


Ζευγάρια που ξεπέρασαν τον καρκίνο και προχώρησαν παρουσιάζονται με έναν τρυφερό τρόπο μέσα από το πρότζεκτ «Sweet Life» (Γλυκιά Ζωή) του φωτογράφου Randy Bacon το οποίο παρουσιάστηκε στο Buzzfeed. «Πριν από μερικά χρόνια το Κέντρο Καρκίνου Hulston με προσέγγισε και μου ζήτησε να φωτογραφίσω τους επιζήσαντες της ασθένειας στα πλαίσια της δημιουργίας μιας μόνιμης έκθεσης στο νοσοκομείο. Σύντομα, ωστόσο, εγώ αποφάσισα πως δεν θέλω να επικεντρωθώ στον πόνο, στην ταλαιπωρία, και στα σημάδια που επιφέρει αυτή η ασθένεια στον άνθρωπο. Στόχος μου ήταν να απαθανατίσω την ελπίδα, την αγάπη, τη δύναμη, το κουράγιο, ακόμη και τη χαρά κατά τη διάρκεια της μάχης. Έτσι δημιουργήθηκε η 'Γλυκιά Ζωή'».

 

Σε κάθε φωτογραφία φανερώνεται η δύναμη, η θέληση, και επιμονή αυτών των ανθρώπων να νικήσουν το θάνατο, να ζήσουν. « Η ζωή είναι ένα μικρό θαύμα. Προσέγγισα το θέμα με την ιδέα ότι μπορεί να ξεχαστεί εύκολα. Όλοι μας έχουμε μια ζωή που μετρά, ο καθένας μας είναι σημαντικός, και η ιστορία του αξίζει».

 

Randy Bacon
Randy Bacon

 

Randy Bacon
Randy Bacon

 

Randy Bacon
Randy Bacon

 

«Φωτογράφισα τουλάχιστον 50 ανθρώπους που νίκησαν τον καρκίνο και ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται. Αυτό που συμπέρανα είναι η βαθιά πεποίθηση αυτών των ανθρώπων ότι η ζωή είναι ένα δώρο. Όταν κάποιος έρχεται αντιμέτωπος με την ιδέα ότι θα πεθάνει σύντομα, τότε συνειδητοποιεί ποια είναι τα πράγματα που αξίζουν και ποια όχι στη ζωή».

 

Randy Bacon
Randy Bacon

 

Randy Bacon
Randy Bacon

 

Randy Bacon
Randy Bacon

 

Ο φωτογράφος εξηγεί με σαφήνεια πως ο εγωισμός μας παύει να υπάρχει όταν συμβαίνουν τέτοιες αλλαγές στη ζωή μας. «Πράγματα που μέχρι τώρα θεωρούσες σημαντικά, όπως το κυνήγι του αμερικανικού ονείρου, αύξηση της περιουσίας σου και άλλα τόσα που αφορούν την ικανοποίηση του 'εγώ' σου παύουν να υπάρχουν και μοιάζουν ασήμαντα και ανόητα. Από την άλλη, αρχίζεις και εκτιμάς στιγμές και εικόνες που άλλοτε δεν θα σκεφτόσουν τη σημασία τους. Να ζεις την κάθε στιγμή της μέρας, να περνάς χρόνο με τους αγαπημένους και να βοηθάς για παράδειγμα».

 

Οι φωτογραφίες παρουσιάζουν τη δυναμική και τη σημασία της ανθρώπινης ζωής. «Σε χτυπά κατά πρόσωπο η πραγματικότητα ότι δεν είσαι αθάνατος τελικά. Ότι κάποια στιγμή θα αντιμετωπίσεις μια μάχη ζωής και θανάτου και θα πρέπει να βγεις νικητής».
Τα πορτέτα αυτών των νικητών δίνουν την ελπίδα σε όλους πως μπορεί να νικηθεί αυτή η ασθένεια. «Απλά με φοβίζει. Αλλά όταν βλέπεις τη γλυκιά ζωή να ακτινοβολείται από τους αγαπημένους σου κατά τη διάρκεια της μάχης σου, σου δίνει πίστη και μια γαλήνη».

 

Randy Bacon
Randy Bacon

 

Randy Bacon
Randy Bacon

 

Randy Bacon
Randy Bacon

 

Ο ίδιος ο Bacon τονίζει πως αυτό το πρότζεκτ είναι πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο για αυτόν διότι καταδεικνύει πως ενώ όλοι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, κάποιες σοβαρότερες κάποιες αντιμετωπίσιμες, όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να δείχνουμε δύναμη σε κάθε περίπτωση. «'Ολοι αντιμετωπίζουμε κάτι, είτε αυτό είναι μια σοβαρή αρρώστια, ένα διαζύγιο, μια απώλεια, ανεκπλήρωτα όνειρα, εθισμούς, τραγικά συμβάντα, πνευματικές ασθένειες και ο κατάλογος δεν σταματά ποτέ γιατί, όλοι με κάτι είμαστε αντιμέτωποι».

 

Randy Bacon
Randy Bacon

 

Randy Bacon
Randy Bacon

 

Randy Bacon
Randy Bacon

 

Randy Bacon
Randy Bacon

 

Randy Bacon
Randy Bacon

 

Άνθρωποι που είτε βρίσκονται στη μέση μιας μάχης είτε έχουν μόλις βγει από αυτή νικητές, κατορθώνουν να μεταδίδουν ελπίδα, δύναμη και κουράγιο και όλα αυτά μέσα από ένα μεγάλο χαμόγελο. Το μόνο που τελικά προκύπτει από όλο αυτό είναι:

 

Randy Bacon
Randy Bacon

 

 

 

2 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 1 Επόμενα
avatar Skevi 30.4.2015 | 00:10
Πραγματικοί νικητές της ζωής... Όχι μόνο επειδή επέζησαν, αλλά κυρίως επειδή ακόμα χαμογελούν...

www.co-create.gr
Μπιμπιπ Μπιμπιπ 28.9.2015 | 15:40
Είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες κινήσεις γιατί δίνουν κουράγιο στον νοσούντα και τους οικείους του. Αν δεν το έχεις ζήσει, είτε από πρώτο είτε από δεύτερο χέρι, δεν μπορείς να καταλάβεις το κουράγιο που προσφέρει μια τέτοια φωτογραφία. Έχω ένα θέμα, όμως, με τη ρητορική του "νικητή", την οποία βλέπω σε κάθε προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Με τη λογική αυτής της ρητορικής, οι άνθρωποι που έφυγαν απ΄τη ζωή λόγω της νόσου μπορούν να θεωρηθούν χαμένοι (winners vs losers). Έχω ακούσει, ούτε μία και δυο, ότι ο τάδε έφυγε γιατί δεν ήθελε πια να ζήσει, δεν ήθελε να το παλέψει.. Κανονικό victing blaming, δηλαδή. Το βρίσκω τρομερά σκληρό και άδικο. Θα ήθελα πολύ να μιλάμε μόνο για την αγάπη, ανεξάρτητα απ΄το αν ο άνθρωπός μας έγινε καλά ή όχι. Εξ άλλου, η αγάπη δεν φεύγει όταν φεύγουμε εμείς απ΄τη ζωή. Ζει και βασιλεύει στις καρδιές όσων αγαπήσαμε και μας αγάπησαν κι ίσως και πέρα απ΄αυτούς, ποιός ξέρει;
Προηγούμενα 1 Επόμενα
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ