Θα γίνει το "Μπλιαχ" το νέο Κουλούρι;

Θα γίνει το "Μπλιαχ" το νέο Κουλούρι; Facebook Twitter
Γιουβάρλακος, the final frontier
3


Γενικά μιλώντας, αν θέλετε να βγάλετε μια πραγματικά εντυπωσιακή φωτογραφία φαγητού, μια καλή ιδέα ειναι να το βάλετε σε ενα πιάτο που πήρατε τσάμπα απο βενζινάδικο και μετά να πετάξετε καμια 30ριά φιρίκια γύρω-γύρω.To Μπλιαχ δεν μετρά πολλούς μήνες ζωής και διαθέτει μόλις λίγα παραπάνω από 400 likes. Η σελίδα στο facebook που αυτο-επεξηγείται ως "Το ελληνικό food blogging στα χειρότερά του" έχει όμως τα φόντα να ξεχωρίσει και να εξελιχθεί σε κάτι σαν εξειδικευμένο Κουλούρι.

Οι σατιρικές αναρτήσεις του Μπλιαχ είναι έξυπνες, ατακαδόρικες, δεν χαρίζονται, και εστιάζουν σε ένα κομμάτι του διαδικτύου που μπορεί να τους τροφοδοτεί με ανεξάντλητο υλικό: Το food blogging, τα σχετικά με τη γαστρονομία sites, αλλά και η τάση των χρηστών των social media να φωτογραφίζουν μανιωδώς ό, τι τρώνε για να το μοιραστούν με hashtags ανάλογης αισθητικής, όπως το #foodporn.

Η συνδρομή των followers της σελίδας στο έργο του Μπλιαχ από ό, τι φαίνεται βοηθάει, αφού πολλές από τις αναρτήσεις βασίζονται σε υλικό που λαμβάνουν οι διαχειριστές, πράγμα που λογικά θα εξελιχθεί περισσότερο αν αυξηθεί η επισκεψιμότητα.

Θα γίνει το "Μπλιαχ" το νέο Κουλούρι; Facebook Twitter

Ιδού μια πρόσφατη απολαυστική ανάρτησή τους που συνοψίζει όλα τα παραπάνω:

ΝΕΑ ΣΤΗΛΗ: Μπλιαχ Tips:

Tο νέο μπεργκεράδικο "Our overpriced Burgers Will Make You Feel More Important Than You Really Αre" ανοίγει σε 17 λεπτά και ήδη όλοι μιλάνε για την καλύτερη προσθήκη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας. Δεν είναι επειδή δουλεύουμε με το κομμάτι και για 200-300 Ευρώ για το συγκεκριμένο site, ή ότι θα πουλούσαμε και τον δεξί μας όρχι για τσάμπα μάσα, αλλά το νέο αυτό hot spot αναμένεται να κάνει θραύση: Περίπου φρέσκες πατάτες κομμένες από τα χεράκια πακιστανών μεταναστων που βαφτίσαμε "Η κυρία Ελένη, η μητέρα των παιδιών που έχουν το μαγαζί", μπιφτέκια που πλάθονται κάθε 15 μέρες από αλλοδαπές υποσιτιζόμενες εργάτριες και αλατίζονται επιμελώς από τα δάκρυα τους, και σαλάτες που προκαλούν ρίγη, συνήθως την άλλη μέρα το πρωί ακριβώς πάνω από το κάθισμα της τουαλέτας. Επίσης, σως αλλά και ποτά με ακαταλαβίστικα ονόματα όπως Ranchero Pomegranate HalyGaly που κανείς δε ξέρει τι σημαίνουν και έχουν γεύση μάκας από επιφάνεια παλιού κινητού, αλλά βγαίνουν καλά στο instagram ούτως ώστε να το παίξετε μούρες στους φίλους σας. Τo κατάστημα προφανώς προσφέρει και Brunch αλλιώς δεν θα το παρουσιάζαμε, δηλαδή ΧΑΛΟ-ΟΟΟΥ πού πας χωρίς brunch στην Αθήνα του 2015?

 

ΥΓ: Οκ, μπορεί και να το παρουσιάζαμε αν μας τάζανε κι αλλο τσάμπα φαϊ, για τσάμπα φαϊ παρουσιάζουμε και την αδερφή μας γυμνή να χορεύει ρούμπα. 'Ολε! 'Ολε! Όλε!

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

3 σχόλια